Ni lepšega občutka kot topla in mehka mačka, ki sedi na vaših nogah ali v vašem naročju. Resda nekatere mačke tega ne počnejo ali pa postanejo mačke za v naročje šele čez nekaj časa. To počnejo iz več razlogov, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju.

Mačke rade sedijo na lastnikih, ker …

… so lastniki topli. Mačke obožujejo toplino, pa naj bo to topli radiator, sončni žarki ali njihovi lastniki, zato se bodo z veseljem namestile v vaše toplo naročje. Pogosto mačke sedijo na lastnikih ker želijo njihovo pozornost. Mačke se v odsotnosti svojih ljudi počutijo zelo osamljeno in zato komaj čakajo, da se vrnete domov. Mačke se želijo igrati ali pa preprosto biti pocrkljane. Nekatere mačke na lastnikih med sedenjem tudi mesijo.

Mačke, ki sedijo na lastnikih iščejo varno zavetje vam pa s tem pokažejo, da vam zaupajo in se v vašem naročju počutijo sproščeno in varno. Če mačka med sedenjem ali ležanjem na vas tudi zaspi, je to znak da vam popolnoma zaupa. Včasih mačke sedijo na lastnikih, ker jim ustrezajo mehka in topla oblačila. Ustreza jim tudi vaš vonj, ki jih pomirja. Zato lahko v vaši odsotnosti mačka spi tudi na vaših oblačilih, ki imajo njej zelo znan vonj.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PUNČKA PREPRIČALA MAMO V POSVOJITEV GLUHEGA PSA

Next Post

KAKO PREPOZNATI BOLEČINO PRI MAČKI?

Dodaj odgovor