Besedila objavljena na ŽivalskiVrt.si (https://www.zivalskivrt.si/ in https://blog.zivalskivrt.si/) in njenih podstraneh so last avtorja in so v skladu s pravom tudi avtorsko zaščitena. Avtorsko so zaščitene tudi slike in videi ter druga grafična gradiva, ki imajo vodni žig z napisom »www.zivalskivrt.si« oz. je kot vir navedena spletna stran ŽivalskiVrt.si.

Besedila, slike in videi, ki imajo posebej naveden vir na koncu članka ali pod gradivom v obliki »vir:    «, »(  )«,  »Avtor:   « ali »Več na:  « in zato, za to gradivo veljajo pravila njihovih avtorjev in se v skladu s pravom njihovim avtorjem priznava polno avtorstvo gradiva.

Slike in videi ter drugo grafično gradivo, ki ne ustreza nobenemu od zgornjih opisov pa je v prosti licenci ali pa primarni avtor oz. vir ni znan.

Spletne povezave, ki vodijo iz okvira spletnega mesta https://www.zivalskivrt.si/ in https://blog.zivalskivrt.si/, niso pod nadzorom ŽivalskiVrt.si in zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji. ŽivalskiVrt.si ne odgovarja za škodo, ki bi nastala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti ali nedostopnosti informacij, ki se nahajajo na teh spletnih straneh.

Besedila, ki so na spletni strani nastala kot komentarji so last avtorjev, ki so jih napisali. Urednik ŽivalskiVrt.si pa si pridržuje pravico, da komentarja ne objavi, ga zbriše ali predela. Vsi komentarji so zabeleženi s časom, IP številko ter elektronskim naslovom in se v primeru kršitev lahko posredujejo ustreznim organom. Vsak elektronski naslov je preverjen, zato bo komentar z neveljavnim elektronskim naslovom zavrnjen.

Elektronski naslov bo varovan in ne bo posredovan nikomur, se pa ga lahko uporabi za pošiljanje elektronske pošte s strani ŽivalskiVrt.si v lastne namene.

Piškotki oz. Cookies, ki se na spletnem mestu https://www.zivalskivrt.si/ in https://www.blog.zivalskivrt.si/ uporabljajo, so namenjeni shranjevanju informacij o tem, katere strani uporabnik obišče in spremenijo vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika. Piškotki se tukaj uporabljajo pri plasiranju oz. prilagajanju oglaševanja uporabniku in pri statistični analizi obiska.

ŽivalskiVrt.si nima nadzora nad uporabo piškotkov na spletnem mestu. Oglaševalci, ki prikazujejo oglase, oglaševalske mreže (npr. Iprom, Httpool, AdSense-Google, AdPartner) in druge družbe uporabljajo tehnologijo, ki oglase, povezave in druge informacije, prikazane v okviru spletnega mesta, pošiljajo neposredno v brskalnik uporabnika. S tem pa imajo neposreden dostop do nekaterih podatkov med katerimi so tudi IP naslov, operacijski sistem, vrsta brskalnika, ločljivost zaslona,…. Oglaševalske mreže in druge družbe lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki se prikazujejo na spletnem mestu.

Zaradi ne možnosti vplivanja na piškotke, ki se ob obisku spletnega mesta shranjujejo pri uporabniku, se je potrebno za odjavo od le teh obrniti na posamezne oglaševalce oz. družbe, ki le te generirajo.
Google AdSense izklop DoubleClick DART piškotkov

Vsak uporabnik lahko, če to njegov spletni brskalnik omogoča, onemogoči uporabo piškotkov pri brskanju oz. uporabi Incognito način, ki piškotke pobriše po končani seji. Za uporabo katere od teh dveh funkcij, se je za natančnejša navodila in informacije potrebno obrniti na spletno stran brskalnika, ki je uporabljen za brskanje.

Za nekomercialne namene je dovoljeno reproduciranje, distribuiranje, dajanje v najem in priobčevanje dela javnosti pod pogoji in v obliki, ki je napisana spodaj.

-Priznanje avtorstva (pri uporabi dela mora biti naveden avtor in spletna stran v obliki: »Avtor: ŽivalskiVrt.si, https://www.zivalskivrt.si/ oz. https://www.blog.zivalskivrt.si/)«, »Vir: ŽivalskiVrt.si, https://www.zivalskivrt.si/ oz. https://blog.zivalskivrt.si/)« ali »Več na: https://www.zivalskivrt.si/ oz. https://blog.zivalskivrt.si/ «

-Dela pod nobenim pogojem ne smete spreminjati, preoblikovati ali ga uporabiti v svojem delu.

-Pri vsaki uporabi ali distribuiranju morate uporabnike seznaniti s pogoji licence za to avtorsko delo.

-Kateri koli od teh pogojev se lahko razveljavi, če za to dobite dovoljenje imetnika avtorskih pravic.

Licenca uporabe je objavljena tudi tukaj.