Mačke so znane po tem, da bolečino zelo dobro skrivajo zato ni lahko ugotoviti, da nekaj ni vredu. Včasih pa lahko z nekaterimi znaki nakažejo, da je nekaj narobe.

Zakaj mačke skrivajo bolečino?

Mačke v divjini, ki so v bolečini ali poškodovane skrivajo svojo bolečino, da ne bi njihovi sovražniki mislili, da so ranljive. Podobno je tudi pri domačih mačkah. Je pa res, da so mačke medsebojno različne in različno reagirajo na bolečino. To je odvisno predvsem od njihove starosti, okolja in splošnega zdravstvenega stanja.

Znaki, da je z mačko nekaj narobe

Eden najbolj pogostih znakov, ki kaže bolečino je sprememba v obnašanju. Če je vaša mačka bila aktivna in naenkrat prespi cele dneve, je verjetno nekaj narobe. Pogosto mačke v bolečinah ne marajo vaših dotikov in to tudi jasno pokažejo s pihanjem in praskanjem.

Če ima mačka bolečine zaradi artritisa, bo spala vedno v enakem položaju. Velikokrat se mačke v bolečinah tudi skrijejo, ker želijo biti na miru. Tudi pretirano lizanje določenega mesta je lahko znak, da je z mačko nekaj narobe. Starejše mačke v bolečinah (artriritis) prenehajo s čiščenjem, ker jim je enostavno preboleče. Če opazite, da se je vaša mačka nehala čistiti, obiščite veterinarja. Mačke, ki imajo težave s hrbtenico in kolki bodo težje uporabljale mačje stranišče.

Mačke bolečino dobro skrivajo.

Bolne mačke lahko tudi jokajo, težje se gibajo, se manj igrajo, mijavkajo ali jokajo, nimajo apetita.

Kako pomagati mački v bolečinah?

Različne vrste bolečin zahtevajo različne terapije. Če opazite mačko v bolečinah, je čas za obisk veterinarja, ki bo mačko pregledal, ugotovil kaj je narobe ter ji dal ustrezno terapijo.

Mačka v bolečinah potrebuje obisk veterinarja. Ne samozdravite mačk doma s pomočjo forumov.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

ZAKAJ MAČKE SEDIJO NA SVOJIH LASTNIKIH?

Next Post

STE VIDELI NURIJA?

Dodaj odgovor