20. junija vsako leto praznujemo svetovni dan najgrših psov. Ali so res lahko psi grdi? Ta praznik se je začel kot zabavno tekmovanje, ki je preraslo v svetovni dan ne-tako-lepih psov. Vsakdo ima svoje mnenje, ampak mi menimo, da grdi psi ne obstajajo in da so prav vsi psi lepi.

Svetovni dan najgrših psov praznujemo vsako leto 20. junija.
Svetovni dan najgrših psov praznujemo vsako leto 20. junija.

Kdaj se je začel svetovni dan najgrših psov?

Svetovni dan najgrših psov se je začel leta 2009. Zagotovo ste kdaj zasledili tekmovanje za najgršega psa, ki ga vsako leto izvedejo na sejmu Sonoma-Marin v Ameriki. Leta 2013 so izdali celo knjigo o najgrših psih na svetu, v čast 25. obletnici tega tekmovanja.

Prav vsi psi so lepi.
Prav vsi psi so lepi.

Lansko leto je naziv najgršega psa osvojil Scamp the Tramp oz. Potepuh Scamp. Je psiček z neurejeno grivo, ki ji ne pomaga noben balzam. Njegova lastnica Yvonne ga je posvojila nekaj trenutkov pred evtanazijo. Na poti domov se je zavedala, da je bila posvojitev Scampa dobra odločitev. Scamp je terapevtski pes, ki pomaga ljudem v domu za starejše. Vsak teden z otroci posluša pravljice. Zaradi zmage je bil celo na televizijski oddaji.

Aktivnosti na svetovni dan ne-tako-lepih psov

Na ta dan delite fotografije svojega psa po družbenih omrežjih. Lahko fotografirate tudi kateregakoli drugega psa (z dovoljenjem lastnika). K deljenju fotografij povabite tudi svoje prijatelje.

Pasje manekenke in manekene si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.sonoma-marinfair.org/wud_gallery-2/

Lahko zbirate tudi denar za brezdomne živali ali živali v zavetišlih. S prijatelji ali sodelavci organizirajte zbiralno akcijo. Lahko zberete tudi predmete za licitacijo in izkupiček namenite brezdomnim živalim. V prostem času lahko postanete tudi prostovoljec ali prostovoljka v lokalnem zavetišču ali društvu za zaščito živali.

Katere so najmanjše pasme psov? Preverite v članku Najmanjše pasme psov.

Ker je tekmovanje za najgršega psa predvsem zabavno, lahko tudi sami organizirate pasje tekmovanje. Lahko se zmenite za pasji piknik ali izvedete virtualno tekmovanje na socialnih omrežjih.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

DRUŠTVO REKS IN MILA

Next Post

TEŽAVE S KOŽO PRI MAČKAH

Dodaj odgovor