V vse bolj edinstveni združitvi tradicije in sodobnega načina življenja ljubezen do hišnih ljubljenčkov kaže novo dimenzijo – fascinacija nad japonskimi pasmami! Te neverjetne živali prihajajo iz dežele Vzhajajočega sonca, s seboj prinašajo pravo mero eksotike in neustavljive privlačnosti. V koraku s najnovejšimi svetovnimi trendi vam predstavljamo top 5 japonskih pasem, ki jih mladi obožujejo.

Akita Inu

Sprva vzrejena kot lovski pes, je Akita Inu postal eden simbolov Japonske, najbolj znan predstavnik te pasme pa je legendarni Hachiko. Ljubezen, zvestoba in pogum Akite navdušujejo mlade po vsem svetu. Z ustrezno socializacijo in treningom lahko ti psi postanejo fantastični družinski člani.

Shiba Inu

Shiba Inu je skupaj z Akito Inu najbolj znana japonska pasma. Majhen, a močan, Shiba je inteligenten pes z velikim karakterjem. Poznan po svoji neodvisnosti, zahteva lastnike, ki so pripravljeni na disciplino. Zaradi svojega edinstvenega videza in “smehljivega” izraza na obrazu je Shiba postala spletna senzacija med mladimi.

Free Shiba Shiba Inu photo and picture

Kishu Inu

Kishu Inu je manj znana, vendar izjemno zanimiva japonska pasma. Znan po zvestobi in pogumu je bil Kishu vzrejen kot loveč pes. Zaradi svoje čistokrvnosti ta pes v vsak dom prinaša pridih japonske tradicije. S svojim atletskim telesom in ostrim pogledom privlači mlade ljubitelje psov, ki cenijo avtentičnost in moč.

Free White Fur Blue Eyes photo and picture

Japanese Spitz

Japanese Spitz je majhna pasma s velikim srcem. Ta pasma, prepoznavna po prelepem beli dlaki in veselju na obrazu, privlači ljubitelje psov s svojo veselo in prijazno naravo. Japanese Spitz je popolna izbira za tiste, ki iščejo veselo in energično štirinožno prijateljico.

Free Mammals Cute photo and picture

Tosa Inu

Tosa Inu, znan tudi kot japonski mastif, je veličastna pasma, ki vzbuja občudovanje s svojo pojavo. Kljub svoji velikosti in moči je Tosa pasma, ki kaže neverjetno nežnost in potrpežljivost. Zelo so poslušni in mirni, vendar potrebujejo aktivnega lastnika zaradi svoje potrebe po telesni aktivnosti. Mladi ljubitelji psov cenijo Tosa Inu zaradi njegovega poguma, dostojanstva in globoke zvestobe.

Tosa - Dog Breed Information - American Kennel Club

Vsaka od teh pasem nosi s seboj košček japonske kulture in tradicije. Ne glede na to, ali iščeš psa za aktiven življenjski slog, zanesljivega in zvestega prijatelja ali pa preprosto ljubiš estetiko in šarm japonskih pasem, je verjetno, da boš našel tisto, kar iščeš.

Povzeto po:

  • index.hr
Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor