Ameriški kinološki kljub je objavil seznam najbolj priljubljene pasme psov v lanskem letu. Že 31. leto zapored je na prvem mestu labradorec.

Priljubljene pasme psov

Labradorec/labradorski prinašalec

Ena najbolj priljubljenih pasem na svetu. Izvirajo iz Nove Fundlandije, kjer so bili vzrejeni za delo z ribiči. So zelo učljiva pasma in so priljubljeni kot družinski psi, čuvaji, prinašalci in kot delovni psi.

Chocolate Labrador, Swimming, Dog, Puppy, Swim, Water

Francoski buldog

Družabni pes, primeren za manj aktivne lastnike. Zelo radi se navežejo na svojega lastnika.

French Bulldog, Summer, Smile, Joy, Nature, Happiness

Zlati prinašalec

Srednje velik zlati prinašalec obožuje otroke in je odličen družinski pes.

Dog, Golden Retriever, White, Hair, Animal, Animals

Zelo je navezan na človeka, potrebuje veliko gibanja.

Nemški ovčar

Nemški ovčar je bil vzrejen za pastirskega psa in čuvanje ovc. Danes so nemški ovčarji družinski psi in delovni psi. Je vodilna pasma delovnih psov po svetu.

Dog, Animal, Pets, German Shepherd, Eb, Is Watching

Pudelj

Njegovo ime izhaja iz nemške  besede ‘pudel’ ali ‘pudelin’, kar pomeni pljuskanje v vodi. Pudlji so bili vzrejeni, da so prinašali ustreljene race iz vode. Čeprav so pudlji prepoznavni kot razstavni psi, so v resnici zelo inteligentni in atletski psi. Zaradi goste skodrane dlake se zlahka premikajo v vodi.

Angleški buldog

Angleški buldog je vdan, zanesljiv, zvest, ljubezniv in nežen pes. Ker so ga vzredili za družnega psa, potrebuje veliko lastnikove pozornosti in se zelo naveže na svoj dom in družino. Ne mara pa samote, zato ga ni priporočljivo puščati samega dlje časa. Načeloma gre za mirno pasmo, ki pa je lahko zelo dominantna, zato potrebuje odločnega lastnika. 

English Bulldog, Dog, Mammal, Cute, Portrait, Puppy

Beagle

Beagle je srednje velika pasma, ki potrebuje veliko gibanja. Je prijazen, pameten in zelo aktiven pes. Ima zelo močan lovski nagon.

Mascot, Animal, Puppy, Beagle, Mammals, Dog, Cute, Look

Rottweiler

Močan, neustrašen in samozavesten pes, ki včasih pokaže zobe kot pes čuvaj ali policijski pes. Vendar kaže kot družinski pes, ki je bil nekoč znan kot pes mesarjev, tudi svoje nežnejše plati: zanesljivost, zvestobo in srčnost!

Rottweiler, Purebred Dog, Animal, Dog, Peaceful

Nemški kratkodlaki ptičar

Veliki psi, ki so odlični lovci in čuvaji. Pogosto so glasni in zelo radi lajajo.

Dog, Fetch, River, German Shorthaired Pointer

Jazbečar

Vzrejeni kot lovski psi, danes pa so vse pogostejše družinski psi. Kratke noge so jim omogočale vdor v jazbine jazbečarjev in lisic, pri čemer je naloga jazbečarja predvsem pregnati plen iz jazbine.

Daschund, Bassoto, Dachshund, Hot Dog, Dog, Animal
Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PASJI MLADIČEK PRVIČ SPOZNA MAČKO

Next Post

BREZDOMNI PES REŠIL SVOJEGA PASJEGA PRIJATELJA

Dodaj odgovor