Včasih je za preprečevanje zločina potrebna velika sreča in naključje. V tej zgodbi se je prav to zgodilo, saj je policijska patrulja pravočasno prišla in ujela nepridiprava na delu. Policija v angleškem mestu Durham je našla zaprto vrečko iz najlona, v kateri je bilo šest petdnevnih mladičkov pasme koker španjel. Mladički so bili prekriti z bolhami in v zelo slabem zdravstvenem stanju

Če ne bi bili policaja Liam Vernon in Luke na pravem mestu ob pravem času, danes ne bi bili živi. Ta dva policaja sta se vozila po avtocesti, ko sta videla moškega, ki je na obrežju reke mahal z vrečko neposredno ob parkiranem avtomobilu. Odločila sta se, da preverita, kaj se dogaja.

Ko sta se približala in osvetlila kraj, sta opazila, da je moški hitro postavil vrečko v avtomobil na sovoznikov sedež. Nato je začel pretvarjati, da preverja gumo. Takrat sta slišala čudne zvoke iz vrečke, ki jo je moški poskušal odvreči. Ko so jo odprli, so našli šest mladičkov v zelo slabem stanju.

Policija je rešila mladičke in jih odpeljala k veterinarju, moški pa je bil aretiran zaradi “okrutnosti do živali”. Kasneje je bil izpuščen na varščino.

Ko se je novica razširila po družbenih omrežjih, je policija v Durhamu prejela številne zahteve za posvojitev mladičkov. Oba policaja sta velika ljubitelja psov in sta zelo vesela, da sta uspela rešiti te male nadobudneže.

Povzeto po:

  • https://www.dailymail.co.uk
Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor