Pogosto hodimo po ulici, ne da bi opazili svet okoli sebe. Osredotočeni smo na svoje misli, naloge in mobilne telefone. Ne zavedamo se ljudi in bitij, ki jih srečujemo. Eno prizorišče iz majhnega ameriškega mesta najbolje ponazarja dejstvo, da je dobrota brezplačna. En človek je pokazal, da skrb za naše lastno življenje ni ovira za pomaganje tistim, ki so manj srečni od nas.

“Ne morem več skrbeti za psa. Naj ga nekdo vzame.”

Nihče ni opazil psa, ki je ležal na cesti. Poleg njega je bil napis “Ne morem več skrbeti za psa. Naj ga nekdo vzame.” Kar je bilo posebej strašljivo, je bilo dejstvo, da noben od mnogih mimoidočih ni odzval na ta klic na pomoč.

Samo ena ženska se je ustavila za trenutek, prebrala sporočilo, pobožala psa in nato nadaljevala svojo pot, zaposlena s svojimi lastnimi skrbmi in mislimi. Kmalu zatem je mimo psa v stiski prišel brezdomec. Ustavil se je pri psu, skrbno prebral sporočilo in nato nadaljeval svojo pot.

A zgodba se je šele začela

A to ni konec te zgodbe o dobroti in ljubezni. Nekaj minut kasneje se je brezdomec vrnil. Nosil je plišasto igračo in hrano za psa. Začel je pobožati in crkljati psa ter mu dal hrano. “Imaš ime? Si lačen? Gotovo si zelo lačen. Našel sem nekaj hrane.” – se sliši v videu, ki priča o tej veličastni gesti dobrote.

Smemo pozabiti, da smo ljudje? Smo pozabili dajati ljubezen in pozornost tistim, ki je nimajo? Smo pozabili vrednote, ki nas delajo popolna bitja Boga, zaradi denarja in udobja?

Najlepše stvari so pogosto tiste, ki so brezplačne in zahtevajo le majhno gesto s naše strani. Ta brezdomec nam spominja, da nismo sami na tem svetu. Moramo si pomagati drug drugemu. Ne glede na to, kdo smo in koliko imamo, ima vsak od nas nekaj za ponuditi drugim. Kot je pokazal ta brezdomec, lahko tudi najmanjša gesta ljubezni in pozornosti ima velik vpliv na nekoga drugega.

Zato naslednjič, ko boste mimo koga v stiski, se ustavite, preživite nekaj časa in pokažite malo ljubezni.

Povzeto po:

  • universoanimali.it
Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor