Kraljica Elizabeta II. je bila zelo velika ljubiteljica psov, še posebej korgijev. Ljubezen do korgijev se je začela zelo zgodaj, že v otroštvu.

Psiček Dookie – začetek velike ljubezni do korgijev

Leta 1933 je 7-letna princesa Elizabeta želela imeti psička korgija, ki ga je imela tudi njena prijateljica. Predvidevajo, da je korgije imela zelo rada zaradi njihovega karakterja. Njeno željo je uresničil njen oče George VI., ki je tudi sam oboževal pse. Tako je pri vzreditelju našel psička Dookieja, ki je postal novi član kraljeve družine.

Njegov prihod v družino je pomenil začetek močne in trdne vezi tedaj princese Elizabete in korgijev. V času življenja je imela kar 30 korgijev.

Psička Susan

Za svoj 18. rojstni dan je prejela psičko Susan, ki je bila njena zvesta spremljevalka na velikih življenjskih prelomnicah (poroka, kronanje, medeni tedni). S Susan je pričela z vzrejo korgijev, ki je trajala vse do leta 2015. Namreč tega leta je preminil korgi Willow, zadnji potomec psičke Susan.

Tedaj se je kraljica odločila za prekinitev vzreje, ker se je zavedala svojih let in ni želela, da bi mlajši psi ostali brez nje.

Odgovorna lastnica

Kraljica je bila znana kot zelo odgovorna lastnica. Vsakodnevno se je ukvarjala s svojimi ljubljenčki, hranila pa jih je z enako kakovostno hrano kot sebe. Namreč za večerjo so psi uživali v steaku ali piščančjih prsih.

Pravtako so ji psi pomagali pri njeni podobi. S psi je delovala toplejše, dostopnejše do ljudi. Kljub temu da ni več želela psov, ji je sin Andrew po očetovi smrti podaril dva korgija, ki bi ji pomagala pri žalovanju. Eden od korgijev je preminil samo en mesec pozneje.

Za seboj je pustila štiri pse, korgija Candy in Muicka, mešančka med korgijem in jazbečarjem Sandy in koker španjela Lissy.

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

MAČJA BREZDOMKA JI JE SLEDILA DOMOV IN POSTALA …

Next Post

PO 5IH LETIH SO JI VRNILI UKRADENEGA PSA

Dodaj odgovor