Večina mačk ne pije dovolj vode. Ena od treh mačk ima vsaj enkrat v svojem mačjem življenju težave z ledvicami. Veliko mačjih lastnikov se je s tem že soočalo, težavo pa bi lahko zlahka preprečili s tem, da bi mačka več pila.

Zakaj mačka noče piti?

Mačke imajo posebne prehranske potrebe, ena ključnih pa je pitje vode. Mačke v osnovi ne pijejo veliko, saj veliko vlažnosti zaužijejo s hrano. Mačke ki so večinoma na mokri hrani, bodo manj žejne in pile manj kot tiste, ki uživajo le suho hrano.  Briketi in suha hrana vsebujejo zelo malo vlažnosti.

Razlogi za nakup vodne fontane

Mačja fontana je zelo koristna pri mačkah, ki ne popijejo dovolj vode. Če vaša mačka obožuje tekočo vodo pod pipo, bi zagotovo uživala v pitju vode iz mačje fontane.

Ste kdaj opazili, da mačka pred pitjem namoči tačko v vodo? To počnejo zato, da si ustvarijo tekočo vodo, ki je zanje bolj sveža in varna za zaužitje.

Če mačka ne pije dovolj, pride do raznih težav, prva pa je dehidracija. Dehidrirana mačka običajno ni takšna, kot bi bila normalna. Lahko je zaspana, omotična, ima potonjene oči in sopiha. Včasih pa znaki dehidracije niso tako vidni. Mačke so lahko dehidrirane dalj časa in izgubijo apetit, imajo suha usta in zelo elastično ter suho kožo.

Kako mački predstaviti vodno fontano?

Nekatere mačke bodo takoj uživale v vodi pod fontano, druge pa bodo potrebovale nekaj več časa in treninga, da se navadijo na pitje iz fontane.

Pred uporabo dobro operite fontano. Najprej mački predstavite ugasnjeno fontano, da se ne bo bala zvoka, ki ga dela fontana. Mački dovolite, da si dobro ogleda fontano in jo raziskuje.

Pravtako naj ima mačka še vedno na voljo staro posodico z vodo in fontano, dokler se ne navadi pitja iz fontane.

Ko se mačka približa fontani in jo začne uporabljati, jo nagradite s priboljškom.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor