Noči postajajo hladnejše, jesen se počasi spreminja v zimo. Ponekod so temperature ponoči že pod ničlo. Zunanje in potepuške mačke iščejo toplo zavetje pod pokrovom avtomobila, zraven toplega motorja. Žal pa se lahko njihovo toplo zavetje hitro spremeni v nesrečo.

Kako lahko preprečimo mački, da bi spala pod pokrovom avtomobila?

Žal ni načina, da bi mačkam preprečili spanje ob toplem motorju. Lahko pa mačko ponoči obdržite v hiši ter jo s tem obvarujete ne le pred spanjem pod pokrovom ampak tudi pred poškodbami, mrazom ali krajo.

Tudi če je vaša mačka v varnem zavetju vašega doma, je naokoli veliko zunanjih ter potepuških mačk, ki bi rade našle topli kraj za spanje

Preden se odpravite na pot, vedno poglejte pod pokrov avtomobila. Tudi če je vaša mačka v varnem zavetju vašega doma, je naokoli veliko zunanjih ter potepuških mačk, ki bi rade našle topli kraj za spanje.

Po pokrovu lahko tudi potolčete, da zbudite spečo mačko. Dajte ji nekaj minut časa, da pobegne. Še vedno pa je najbolj varno, da pogledate pod pokrov. Vam bo to vzelo minuto ali dve, mački pa bo rešilo življenje.

Povzeto po:

https://www.pethealthnetwork.com/cat-health/cat-checkups-preventive-care/cats-and-cars-cold-weather

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

NAJBOLJ POGOSTE TEŽAVE PSOV IZ ZAVETIŠČ

Next Post

VERIGA SPADA NA KOLO IN NE NA PSA

Dodaj odgovor