Psi se ne morejo ohladiti tako dobro kot ljudje, ker je njihova sposobnost potenja precej omejena in se znojijo predvsem skozi tačke. To pomeni, da se morajo zanašati na druge metode, kot je sopihanje, da se ohladijo. Njihova nezmožnost potenja, skupaj z dejstvom, da dobesedno nosijo krzneni plašč, jih postavlja v veliko tveganje za pregrevanje in toplotni udar.

Kupite bazen: ni nič bolj osvežujočega kot potop v bazen na vroč poletni dan in nekateri psi se počutijo enako! Investirajte v trden bazen iz trpežnega materiala, ki je manj verjetno, da ga bodo pasje kremplje predrle. Obstajajo celo posebej oblikovani bazeni za naše kužke. Postavite ga v senčen kotiček vrta in napolnite s hladno vodo. Pazite, da ne uporabite ledeno mrzle vode – če je prehladna, lahko povzroči šok, ko se temperatura prehitro spremeni iz zelo vroče v zelo hladno.Bodite previdni tudi pri polnjenju bazena, zagotovite, da ni preglobok, saj se lahko vaš pes težko iz njega izvleče, zlasti če ima kratke noge!

Če vaš pes ni ravno ljubitelj vode, je odličen način za ohladitev, da ga spodbudite, da stoji v vodi. Tudi če v vodi stoji le kratek čas, lahko to zelo pomaga pri ohlajanju telesne temperature, saj lahko preko tačk absorbirajo in sproščajo toploto.

Ohranite jih hidrirane: poskrbite, da bodo pili dovolj, da ne dehidrirajo, in zagotovite lahko dostopno svežo in čisto pitno vodo v več skledah po vašem domu in vrtu

Ponudite ledene priboljške: tako kot mi uživamo osvežujoče ledene lučke, ko je zunaj vroče, lahko vaš pes tudi. Nekateri lastniki dajo kocke ledu v pasjo posodo, da ohranijo vodo hladno – vendar morate paziti, saj lahko predstavljajo nevarnost zadušitve. Lahko kupite tudi ledene lučke posebej za pse, ki so lahko okusen prigrizek. Nikoli ne dajte svojemu psu človeških ledenih lučk in sladoleda, ker vsebujejo veliko sladkorja in lahko vsebujejo sladila, ki so strupena za pse.

Hladilne podloge: so lahko koristen način, kako ohraniti psa hladnega ponoči, lahko pa se uporabljajo tudi čez dan, saj psi naravno težijo k hladnim površinam, ko jim je vroče. Kupite lahko hladilne podloge, ki jih lahko postavite v zamrzovalnik za dodatno hlajenje, ali pa nekatere vsebujejo samo-hladilni gel, ki je zasnovan tako, da ostane hladnejši dlje časa. Če vaš pes ni ljubitelj hladilnih podlog, lahko poskusite uporabiti zamrzovalne bloke, blazinice ali zamrznjene steklenice vode – preprosto jih zavijte v odejo in postavite v pasjo posteljo. Imejte v mislih, da se te lahko sčasoma segrejejo, zato boste morda želeli imeti več hladilnih podlog, ki jih lahko čez dan menjavate.

Ne uporabljajte mokrih brisač: nasvet, da namočite brisačo s hladno, a ne ledeno vodo in jo položite čez psa, je precej priljubljen. Vendar se bo to zelo hitro segrela in nato še bolj zadržala toploto proti vašemu ljubljenčku, zato to odsvetujemo, razen če vam veterinar ne svetuje drugače. Bolje deluje, če na psa pokapate nekaj hladne vode, da mu pomagate ohladiti telo.

Ostajajte v senci: enostaven nasvet za ohranjanje psa hladnega poleti je ostati v senci in se izogibati neposredni sončni svetlobi. Vrtna drevesa in grmovje lahko ponudijo nekaj senčnih kotičkov ali pa lahko kupite nadstrešek ali paviljon, da vašemu psu ponudite olajšanje pred soncem. Vendar pa je v primerih ekstremne vročine lahko za psa preveč vroče, tudi če ostaja izven sonca. Dobro je kupiti termometer in preveriti temperature v senci, preden pustite psa zunaj dlje časa kot le za hitro straniščno potrebo.

Ventilator: je lahko odličen način za kroženje zraka in pomoč pri ohlajanju psa. Kupite ventilator in ga postavite poleg pasje postelje, da ga ohladite. Za varnost vašega psa je pomembno, da ga nikoli ne puščate brez nadzora z vklopljenim ventilatorjem. Nekateri psi lahko ventilator doživljajo kot stresen, zlasti če je hrupen, zato pazite na svojega ljubljenčka in ventilator izklopite, če ga moti, saj lahko stres poveča sopihanje in pregrevanje.

Rosite psa: ohranjanje pasjega kožuha vlažnega lahko resnično pomaga pri zniževanju telesne temperature in ohranjanju hladnega. Napolnite razpršilko s hladno vodo in enakomerno razpršite po pasjem kožuhu ali pa za nekaj poletne zabave poskusite postaviti vrtni škropilnik, da se pes igra v vodi. Če imate psa, ki obožuje vodo, ga bo to zagotovo razveselilo!

Preizkusite hladilne plašče in ovratnice: hladilni plašči in ovratnice so posebej zasnovani za pse, da zagotavljajo dolgotrajno hlajenje. Plašči delujejo tako, da jih aktivirate z vodo, in ko vlaga v plašču izhlapi, izvleče toploto in ohladi telo. Na voljo je tudi veliko različnih ovratnic, ki vsebujejo samo-hladilne gele ali pa jih lahko napolnite z ledom, da pomagajo ohladiti vašega psa poleti. Vedno sledite specifičnim navodilom za izdelek, saj se lahko nekatere izmed teh ovratnic segrejejo po nekaj urah in morda niso primerne za dolgotrajno nošenje.

Pazljivo načrtujte sprehode: nikoli ne peljite psa ven opoldne, ko je najbolj vroče, temveč se držite zgodnjih jutranjih ali poznih večernih ur, saj bo veliko hladneje in prijetneje za oba. Dobro je skrajšati sprehode in se odpraviti v senčne predele, kot so gozdovi.

Izogibajte se pločnikom in cestam, saj se lahko ti zelo segrejejo in opečejo blazinice pasjih tačk, tudi če se je zrak ohladil. Preden psa sprehodite po teh površinah, položite svojo golo roko ali stopalo na tla in če je za vas preveč vroče, da bi ga držali tam 10 sekund, je zagotovo preveč vroče za vašega psa.

Če nimate časa, da bi psa sprehodili zgodaj ali pozno v dnevu, se ne bojte izpustiti sprehoda in ostati doma, da poskusite nekaj miselnih iger, treningov ali nežne igre namesto tega, bolje je biti varen kot obžalovati

Redno negujte psa: zadnji način, kako poleti ohraniti psa hladnega, je, da poskrbite za redno nego. Mnogi psi bodo poleti odvrgli dlako, zato jih pogosto krtačite, da jih ohladite.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor