Mačke so najbolj ljubka a hkrati tudi afnasta bitja. Ne glede na njihove afnarije jih imamo zelo radi. Včasih lahko zlahka prepoznamo, da je mačka srečna, včasih tudi ne.

Kako prepoznate srečno mačko?

Znaki, da je mačka srečna

  • Predenje in ostali zvoki: predenje je eden najbolj znanih znakov, da je vaša mačka srečna. Mačji poznavalci pravijo, da mačka s predenjem sporoča da je vse vredu. Nekatere mačke lahko predejo iz drugih razlogov. Pri starejših mačkah pride do predenja, ko se jim približajo druge mačke in jim s tem želijo sporočiti, da se želijo sprijateljiti z njimi. Poleg predenja lahko mačke delajo visoko frekvenčne zvoke, čivkajo ali grgrajo.
  • Mesenje ali delanje piškotov: mesenje je zelo pogos znak, da je mačka vesela in pomirjena. Imen za mačje mesenje je veliko, od delanja piškotov do zastonj akupunkture. Mačke se z mesenjem pomirijo in počutijo varno.
  • Gibanje repa: če ima mačka rep visoko v zraku, pomeni da je vesela in samozavestna. Če se vrh repa rahlo premika, je še posebej navdušena, da vas vidi.
  • Počasno mežikanje: mačke ki v bližini človeka zaprejo oči, mu popolnoma zaupajo. Ko vas mačka gleda in vam počasi mežika, pomeni da vam popolnoma zaupa, je sproščena in vas ima rada.

Vas zanima, koliko stane mačka na mesec? Odgovore najdete v članku Koliko stane mačka na mesec?

  • Drgnjenje ob človeka: zdi se vam ljubko, ko mačka drgne ob vaše noge. Kljub temu da je mačka tedaj srečna, istočasno označuje vas kot svoj teritorij.
  • Položaj ušes: če ima mačka ušesa nagnjena naprej in so sproščena, je vesela in pripravljena na igro.
  • Dober apetit: mačka, ki ima zdrav apetit in rada je, je zagotovo srečna. Mačka vas za hrano lahko prosi z ljubkim drngnjenjem ob vašo nogo in vas vodi do svoje prazne posodice. Mačke so zelo pametna bitja in hitro natrenirajo svoje podložnike, da jim dajo priboljške.
  • Igrivo obnašanje: če se mačka igrivo obnaša, je verjetno vesela in zaupa človeku ali drugi mački, da se lahko skupaj igrajo.
  • Spanje: če mačka spi v vaši bližini ali na vaši postelji
  • Ostali znaki: če ima mačka hrbet v obliki loka in dlake ne stojijo pojonci, je vesela in sproščena. Tudi če vam pokaže svoj trebuh, je sproščena in si želi da jo boste pobožali. A pazljivo, saj se z mačkah nikoli ne ve in vas lahko v primeru da jo pobožate namesto s predenjem preseneti s svojimi kremplji.

Vsi mačji lastniki si želijo veselo mačko, ki bo zadovoljno prela v vašem naročju. Z opazovanjem mačjega obnašanja se boste hitro naučili, kdaj je mačka vesela in sproščena ter pripravljena na božanje in igro ter kdaj je boljše, da jo pustite pri miru.

Povzeto po:


Oznake:
0 število delitev
Previous Post

KAKO POSKRBETI ZA ZUNANJEGA PSA POZIMI?

Next Post

EVTANAZIJA – KDAJ JE ČAS, DA SE POSLOVIMO OD PSA?

Dodaj odgovor