Zagotovo ste se kdaj vprašali, zakaj mačke predejo? Mijavkajo? Prevračajo stvari? Odgovore na ta in še veliko več vprašanj glede mačjega vedenja si preberite v nadaljevanju tega mačjega članka.

Zakaj mačke mijavkajo?

Mačje mijavkanje ima več pomenov. Mačke mijavkajo, ko želijo iti ven, so lačne, potrebujejo pomoč, so bolne ali pa enostavno potrebujejo pozornost.

Zakaj se mačke ližejo?

Mačke z lizanjem čistijo svoj kožuh, se hladijo ob vročem vremenu in grejejo v hladnem. Z lizanjem tudi ščitijo svoj kožuh, da ostane vodoodporen. Tudi pri manjših ranicah se mačke ližejo zato, da bi očistile in razkužile rano.

Zakaj je mačji jezik hrapast?

Mačke nimajo mehkega jezika ampak papir za brušenje 😀 to pa zato, ker si z jezikom čistijo svoj kožuh ter ga ohranjajo gladkega in mehkega.

Mačkji jezik je hrapast, ker si z njim čistijo kožuh.
Kaj pomeni, ko mačka vzdigne hrbet in dlako pokonci?

To pomeni, da je mačka prestrašena, jezna ali pa kar oboje. Ko mačka narede to pozo, nasprotniku deluje vellido večja in bolj strašna.

Zakaj mačke obožujejo čohanje za ušesi?

To je zelo občutljivo področje, ki ga mačke ne morejo doseči z jezikom ampak le s prednjimi šapami. Zato preprosto obožujejo, ko to namesto njih stori nekdo drug.

Zakaj mačke obožujejo crkljanje?

Crkljanje je mačkam podobno kot lizanje. Ko mačko počasi in nežno pobožate, ona dobro ve, da odlično skrbite zanjo. S tem dejanjem ji izkazujete ljubezen.

Zakaj mačke mesijo?

Majhne mucke med hranjenjem pri mami muci mesijo s svojimi šapicami. Nekatere to počnejo tudi, ko so že odrasle mačke, saj jih to spominja na njihovo mamo.

Več o tem, zakaj mačke mesijo si lahko preberete v članku Zakaj mačke mesijo?

Zakaj mačke prevračajo stvari?

Mačke prevračajo stvari iz več razlogov in sicer: želijo si vaše pozornosti, zabavajo se ali pa jim je preprosto dolgčas. Si želite preprečiti to mačje vedenje? Odgovor najdete v članku Zakaj mačke prevračajo stvari.

Ali res mačke pri padcu vedno pristanejo na noge?

Mačke običajno pristanejo na noge, ampak ne vedno. To pa zato, ker imajo boljše ravnotežje kot ostale živali. Pravtako ji pri varnem pristajanju pomaga tudi rep.

Mačke so res izjemna bitja.
Zakaj mačke plezajo po drevesu?

To počnejo predvsem zaradi varnosti in zaščite pred drugimi živalmi. Mačke so zelo radovedne živali in ko zagledajo sosedovega psa, raje zbežijo na drevo. Notranje mačke tudi rade plezajo, predvsem na hladilnik ali knjižne police, saj image zelo močne mišice, ki jim omogočajo visoke skoke. 

Zakaj nekatere mačke lovijo miši in ptice?

V divjini si mačke morajo hrano poiskati same, saj ne dobijo slastno hrano v posodico vsako jutro. Domače mačke ptice in miši ne lovijo zaradi hrane ampak zaradi svojega instinkta in zabave.

Zakaj so mačke najbolj aktivne ponoči?

Noč je najboljši čas za lov pri mačkah. Mačke v temi vidijo zelo dobro, saj se jim zenice razširijo, oči pa se svetijo. Tudi njihovi brki jim pomagajo v temi, saj z njimi ocenijo velikost prostora, v katerega bi se skrile. Mačke imajo 24 brkov, 12 na vsaki strani.

Zakaj mačke praskajo pohištvo?

Mačke praskajo pohištvo, da bi si skrajšale kremplje, krepile mišice ter pustile svoj vonj. Če si želite mačko naučiti praskanja na praskalniku, in ne pohištvu, si preberite članek Kako naučiti mačko praskanja na enem mestu.

Zakaj mačke praskajo ljudi?

Mačke nikdar ne praskajo ljudi iz dolgčasa ampak imajo svoje razloge in sicer so prestrašene, jezne ali se počutijo neprijetno. Predvsem ne marajo, da jih nekdo vleče za rep, jo stiska ali ji obleče mačje oblekice.

S čim se mačke rade igrajo?

Mačke so zelo igrive živali in igro preprosto obožujejo. Imajo rade mehke in majhne igračke, ki se premikajo. Obožujejo tudi mehke žogice. 

Ali mačke gledajo televizijo?

Mačke televizije ne gledajo, rade pa opazujejo gibanje na njej. Večina mačk obožuje vse kar se giblje, zaradi svojega lovskega instinkta.

Lahko mačko naučimo trikov?

Tudi mačke se z nekaj vztrajnosti in priboljškov da naučiti osnovnih trikov.

Zakaj so nekatere mačke bolj prijazne kot druge?

Enako kot pri ljudeh, tudi pri mačkah najdemo različne karakterje. Večina mačk lahko z veliko truda in vztrajnosti postane prijaznih.

Povzeto po:
– https://www.avodermnatural.com/blog/why-do-cats-do-that-question-answer

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

CIMET V PASJI PREHRANI

Next Post

ZAKAJ MAČKE PREVRAČAJO STVARI – VZROKI IN REŠITVE

Dodaj odgovor