Tuna je popolnoma varna za zaužitje, ne? Nekatere oblike te ribe so res zdrave in varne za zaužitje, surova tuna pa zagotovo ne. Zakaj je tuna primerna kot priboljšek in ne kot glavna sestavina v prehrani, si preberite v nadaljevanju.

Ali je vsaka vrsta tune primerna za mačko?

Konzervirana tuna v lastnem soku in z malo natrija je boljša kot tuna v olju z visoko vsebnostjo natrija. Olje v tuni mački prinese nepotrebne kalorije in s tem lahko tudi težave z zdravjem v prihodnosti. Za mačke je najbolj primerna sveža tuna, pečena na žaru brez začimb. Lahko ji postrežete tudi nezačinjeno kuhano tuno. Kuhajte jo v zasebni posodi kot svojo tuno, saj ne sme vsebovati nič soli ali začimb.

Surova tuna za mačke nikakor ni primerna.

Surova tuna za mačke nikakor ni primerna. Če svojo mačko hranite s surovo hrano, se pred uvedbo surove tune v prehrano posvetujte z veterinarjem ali strokovnjakom za mačjo prehrano.

Tuna je lahko tudi nevarna

Bodite pozorni na poreklo tune in se izogibajte vsakodnevnem prehranjevanju s tuno. Tuna ni popolna in uravnotežena mačja hrana in zato jo je boljše mački ponuditi le kot priboljšek. Pravtako odsvetujemo konzervirano tuno v olju, saj lahko povzroči debelost pri mačkah.

Mački ponudite konzervirano tuno v lastnem soku.

Ker tuna vsebuje živo srebro, je le-to lahko v prekomernih količinah za mačko usodno, saj lahko pride do zastrupitve.

Tuna kot mačji priboljšek

Tunin lastni sok je lahko koristen pri mačkah, ki s težavo jemljejo tablete. Med nekaj tuninega soka zdrobite tableto in mačka bo mešanico z veseljem pojedla.

Najbolj varen način za zaužitje tune v mačji prehrani je mokra hrana s tuno. Mokra hrana poleg tune vsebuje tudi dovolj drugih hranil in vitaminov. A bodite pozorni na sestavine, saj mora biti hrana kakovostna in vsebovati čim večji delež mesa.

Povzeto po:

https://pets.webmd.com/cats/ss/slideshow-foods-your-cat-should-never-eat
Oznake:
0 število delitev
Previous Post

ZAKAJ PSI JEDO TRAVO?

Next Post

PASME PSOV, KI ŽIVIJO NAJDLJE

  1. Pingback: KOLIKO STANE MAČKA NA MESEC? • Živalski Vrt

Dodaj odgovor