Mačke imajo drugačna pravila kot ljudje, in če ne igramo po njihovih pravilih, jih zlahka razjezimo. Zagotovo ste že kdaj naredili kakšno od stvari, ki mačko zlahka razjezi. Mačke ne marajo oblačil, umazanega stranišča in še marsikaj.

Mačke ne marajo:

Dotikanje šap. Mačje šape so zelo občutljive in dotikanje tistih ljubkih rozastih blazinic jih lahko moti. Mačke uporabljajo svoje šape in kremplje za obrambo in ko se jih dotaknete, lahko sprožite obrambni refleks. Z nekaj časa in vztrajnosti lahko svojo mačjo prijateljico navadite na dotikanje njenih šapic. Ko mačka pomirjeno počiva, dotaknite njene šape za nekaj sekund in nato umaknite roko nazaj. To počnite nekajkrat dnevno, a le tedaj ko je mačka pomirjena.

Mačke ne marajo dotikanja šapic.

Neredno čiščenje mačjega stranišča. Ni je stvari, ki bi mačko bolj razjezila kot umazano mačje stranišče. Žal obstajajo ljudje, ki mačjih stranišč ne čistijo vsak dan, nekateri ga celo očistijo enkrat tedensko. Mačke so zelo izbirčne glede tega, kje bodo opravljale svojo potrebo. Njihov čut za voh je 14- krat močnejši kot človeški. Če bo mačka navohala, da njeno stranišče smrdi, si bo izbrala drugo mesto za svoje stranišče, ki vam zagotovo ne bo všeč.

Nezmožnost za igro in aktivnosti. Verjetno se vam je kdaj zgodilo, da ste prišli domov in zagledali nered, ki ga je naredila vaša mačja ljubljenka. Tega ni naredila iz zlobe, ampak iz dolgčasa. Nekateri mačji lastniki za svoje mačje nimajo niti osnovnih stvari, igrač, mačjih dreves, praskalnikov in zato žal ni čudno, da mačke uničujejo pohištvo. Mačke morajo živeti podobno kot v naravi, plezati da lahko raziskujejo naokoli, praskalnike da si na njih brusijo svoje kremplje, igrače s katerimi se igrajo ter svoje ležišče, kjer lahko varno spijo.

Mačja oblačila. Mačke ne marajo mačjih oblačil in mačjih modnih dodatkov. Če ste kdaj poskusili mačko obleči, ste zagotovo naleteli na nesodelovanje.

S kodo petster20 prejmete kar 20% popust na celoten nakup v spletni trgovini Petexpress

Ko jo pomaknete iz mesta, kjer spi. Vaša mačka pogosto spi na tistem mestu, kjer vi preživite največ časa in ne po naključju. Mačka izbere mesto kjer ste vi prav zaradi vas, zaradi vašega vonja in bližine, kjer se počuti prijetno in varno.

Ko odidete brez sledi. Mačke ne marajo ko ste zdoma, še posebej če vas ni več dni. Ko odidete, dajte mački v posteljo kakšno oblačilo, ki ima vonj po vas. To bo namreč mački dalo vtis, da ste vi prisotni in počutila se bo pomirjeno. Ko odhajate za več dni, mačko pustite v skrb osebi, ki ima mačke rada in ji bo posvečala svojo pozornost.

Poleg zgoraj navedenih stvari vaše mačke lahko še kaj razjezi, obstajajo pa tudi mačje izjeme, ki jih zgornje stvari ne morejo razjeziti. Poskusite se izogniti stvarem, ki bi mačko razjezile. Zlahka ji lahko čistite stranišče vsakodnevno ali pa ji podarite kakšno uro igranja in crkljanja.

S kodo petster20 prejmete kar 20% popust na celoten nakup v spletni trgovini Petexpress

Povzeto po:

  • http://www.catster.com/lifestyle/5-things-you-do-that-make-your-cat-mad
  • http://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/1128631/things-that-annoy-cats
Oznake:
0 število delitev
Previous Post

ZAKAJ PSI BRUHAJO BELO PENO?

Next Post

ZAKAJ SE MAČKE SKRIVAJO?

Dodaj odgovor