Ste se kdaj vprašali, zakaj se vaša mačka skriva? Mačje skrivanje je zelo pogosto in igrivo mačje vedenje. Včasih pa skrivanje le ni tako nedolžno in lahko nakazuje na nekaj resnega.

Mačke se rade skrivajo v škatlah.

Razlogi za mačje skrivanje

Mačke so izvrstne v skrivanju. Mačke so lovci a istočasno tudi plahe živali. Vsak neznan zvok ali nova oseba jim lahko predstavlja stres ter se zato skrivajo. Verjetno ste kdaj opazili, da se je vaša mačka skrila, če je prišel kdo na obisk.

Najraje se mačke skrivajo v navadnih škatlah. Veliko mačjih lastnikov kupi svojim mačkam razna drevesa in hiške. Mačke kot mačke pa imajo še vedno najraje navadne kartonske škatle. Divje mačke nenehno iščejo skrivališče v naravi, saj želijo imeti pet od šestih strani zaščitenih. Zato so kartonske škatle idealna skrivalnica za domače mačke.

Nekatere mačke se skrivajo tudi v novem domu. Ko posvojite mačko, se bo ta skoraj zagotovo skrivala v škatli ali celo mačjem stranišču, saj se bo znašla v neznanem okolju.

Kdaj jemati mačje skrivanje resno?

Če se mačka nenadoma začne skrivati in se ne odziva na vaš glas, je lahko nekaj narobe. Mačko opazujte nekaj dni. Če mačka ne pije dovolj, izgublja apetit ali se vam s skrivanjem izogiba, se z njo dogaja nekaj resnega. Vprašajte se, zakaj bi lahko prišlo do spremembe v mačjem obnašanju.  Če razloga za prekomerno skrivanje ne ugotovite, je čas za obisk pri veterinarju. Ta bo mačko pregledal in ugotovil, če jo mučijo kakšne bolezenske težave.

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

KAJ RAZJEZI MAČKO …

Next Post

KAKO POSTATI PASJI ZAČASNI SKRBNIK?

Dodaj odgovor