Elizabeth Jaimes je priznala, da je pretepla psa s gumijastim kladivom. Na skriti kameri so jo posneli, kako pretepa haskija lastnice Kimberly Johns, po imenu Maya. Tožilci so povedali, da se je Jaimes avgusta 2022 preselila v hišo v Tampi s svojim fantom, njegovo mamo in njenim psom. Tožilci in Johnsova so pozvali sodnika, naj strogo kaznuje Jaimesovo zaradi zlorabe psa.

Maya je bila zdrav pes, ko se je Jaimesova preselila, a kmalu zatem je Johnsova začela opažati ureznine na pasji glavi in jo odpeljala k veterinarju, je povedal šerif okrožja Hillsborough, Chad Chronister.

Približno mesec dni kasneje so Mayi zaradi zvitega nohta na nogi spet odpeljali k veterinarju. Mesec dni zatem je pes potreboval šest sponk v glavo. Nekaj dni kasneje je Maya ponovno odšla k veterinarju, ker je imela težave s hojo.

Veterinar je, sumljiv zaradi morebitne zlorabe, Johnsovi priporočil, naj postavi kamero, da bi ujela, kaj se dogaja z Mayo.

“Ne upoštevajoč stalne zlorabe od avgusta 2020, je obtoženka Mayo udarila 38-krat s kladivom in še 26 dodatnih udarcev,” je tožilka Karry Becker povedala sodniku.

Veterinar, ki je zdravil Mayo, je povedal, da je haski utrpel zlomljena rebra in poškodbe hrbtenice ter da se je zdelo, da so bile nekatere pasje kosti zlomljene in ponovno zlomljene po celjenju, kar kaže na to, da je do zlorabe verjetno prišlo pred posnetkom na kameri.

Maya je zdaj v redu, vendar jo redno vozijo k veterinarju zaradi obsežnih poškodb. “Mislim, da je čudež, da je Maya živa,” je med sojenjem povedala dr. Jerika Brooks, glavna veterinarska zdravnica zavetišča Pet Resources Center.

Jaimesova je prosila za milost, trdeč, da ima posttravmatsko stresno motnjo, ker je bila prej sama zlorabljena. Prav tako je dejala, da se ne spomni zlorabe Maye, ki je bila posneta na kamero. “Ne spomnim se, kaj sem naredila tisti dan, in hodim na terapijo, ker nikoli nisem storila kaj takega. Nikoli nisem položila rok na nikogar, ampak to me ne opravičuje. Zato sem se želela opravičiti,” je povedala Jaimesova.

Tožilci in Johnsova ne verjamejo, da je Jaimesova obžalovala pretepanje Maye.

“Nihče od nas ne bi odnesel tega, če bi to storil človeku, in tudi ona ne bi smela uiti temu, ker je to storila živali,” je dejala Johnsova.

“Sem tožilka skoraj 20 let in osebno še nisem imela primera, ki bi bil tako ogaben,” je povedala državna odvetnica Hillsborough, Suzy Lopez. “Zločin je bil grozljiv. Bil je šokanten. In seveda, dejstvo, da je bil posnet na video, je to še poslabšalo. Sodnik je lahko videl, kaj je gospa Jaimes naredila Mayi. V okrožju Hillsborough krutost do živali ne bo tolerirana.”

Povzeto po: foxnews.com

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor