Občani so obvestili policijo, potem ko so opazili moškega, ki je z mopedom vlekel mrtvega psa v smeri Semedele. Policisti so nemudoma ukrepali in izsledili 67-letnega voznika. Po opravljeni preiskavi so ugotovili, da je moški poskušal psa peljati na sprehod tako, da ga je privezal na svoje vozilo. Med vožnjo pa se je nesrečni pes nenadoma zgrudil in izgubil življenje.

Preden so policisti prišli na kraj dogodka, je voznik reagiral na tragičen incident na neprimeren način. Namesto da bi poiskal ustrezno rešitev ali poskušal pomagati psu, je moški zapeljal do smetnjaka in truplo živali odvrgel med biološke odpadke. Ta neodgovorno in kruto dejanje je dodatno povečalo zgražanje in jezne odzive v lokalni skupnosti.

Po tem grozljivem dogodku je policija moškemu izdala plačilni nalog. Prav tako so o incidentu obvestili Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki bo prejela podrobno poročilo o celotnem dogodku. Razkrilo se je, da je bil 67-letnik pod vplivom alkohola med vožnjo, kar je nedopustno in predstavlja resno nevarnost za druge udeležence v prometu. Zaradi tega je moški poleg sankcije zaradi krutega ravnanja s psom prejel še dodatno kazen in mu je bil začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ta žalosten dogodek nas spomni na pomembnost skrbnega ravnanja z našimi hišnimi ljubljenčki in odgovornosti voznikov na cestah. Živali so člani naših družin in zaslužijo dostojno obravnavo. Prav tako je nujno, da vsi vozniki spoštujejo prometne predpise in se vzdržijo vožnje pod vplivom alkohola ali drugih substanc, ki zmanjšujejo sposobnost za varno vožnjo.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor