Danes delimo status Tanje Vidergar, predstavnjice Zavoda Pit, ki je po desetih dneh uspešno rešila mačko iz višine.

Posnetek reševanja si lahko ogledate s klikom na link:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1325274231205359&id=100011683854672

Včasih reševanje življenja traja veliko dlje kot si v dani situaciji predstavljamo. Tako smo se več kot 10 dni borili z reševanjem muce katera je obtičala nadstropja visoko…hranjena vse dni z ribiško palico, da smo je ohranjali pri življenju, brez vode…

S čim vse smo se te dneve soočali vsakodnevno na terenu? Da zgradba knjižnice ni imela omogočena pristopa na streho ( čeprav bi zakonsko morala to imeti vsaka zgradba), da gospa katera ima stanovanje najvišje in je njeno okno bilo najbližje za noben denar ni želela dovoliti, da vstopimo v njeno stanovanje in uporabimo dostop skozi okno, da niti gasilce, niti inšpekcije, niti policije situacija ni zanimala, prav tako ne javna komunalna podjetja, da bi pristopili s “košaro”, da edino neprofitno društvo katero se ukvarja s takšnimi primeri ni želelo na teren, da smo ob mački presedeli ure in ure, medtem ko so ji odštevale na trenutke tudi minute, da nismo imeli nikogar za pomoč.

Po dnevih pritiskov je klonil direktor knjižnice, da bi vrtali luknjo v streho kjer se je odkrilo da obstaja 60cm betonska plošča, da smo se prekregali z vsemi nadležnimi institucijami, da občina ni pomagala, da za živo bitje katero je umiralo na obroke nihče, ki bi lahko pomagal, ni imel posluha. A vztrajali smo, nismo se predali. Mačka je bila divja in nikakor ni bila navajena dotikov in ljudi.
Na številne načine smo poskušali tudi danes. In uspeli.

Mačka je rešena in verjeli ali ne potrdila se je teza, da mačka le ima devet življenj. Velika borka je skočila in brez posledic, zlomov stekla. Po vseh napornih poskusih nam je uspelo. Zahvaljujoč srčnosti in vztrajnosti posameznikov nam je uspelo.
Hvala vsem, ki so bili del težke bitke…
Hvala Emilly Sherry, Bilja, posebna hvala Bokiju, Vesna Mitic Stefan Jovanović Anita Zivkovic

❤️❤️❤️❤️

0 število delitev

Dodaj odgovor