Danes se je na Kongresnem trgu v Ljubljani pojavila zanimiva ledena skulptura v obliki pasje hišice. Gre za projekt ozaveščanja s strani Zavetišča Horjul, ki opozarja na prepolna zavetišča in neodgovorne posvojitve.

Vse več zavrženih živali

Ker v Zavetišču Horjul pogosto prejemajo klice za prevzem zavrženih živali, so se odločili, da ozavestijo javnost o pasji problematiki, pomanjkanju odgovornih lastnikov ter predstavili zgodbo treh psov, ki so jih rešili iz ledeno hladnega doma.

Puhi, Otis in Nostra

Psiček Puhi je bil odvzet. Ker se ni pustil prijeti svojim “lastnikom” so ga iz zavetišča šli iskat sami. Kot je razvidno iz fotografije je bil psiček zelo zanemarjen, z neurejeno dlako. A Puhi je dočakal svoj srečen konec, saj je decembra odtačkal v nov dom.

Puhec
Puhi ob prihodu v zavetišče.
Puhec
Puhi po nekaj mesecih v zavetišču.

Otisa so našli zavezanega v gozdu, lačnega in premraženega. Počasi se je navadil na Polono in Jurija, oskrbnika v zavetišču. Po treh letih je Otis zdrav in vesel pes a ni na voljo za posvojitev in zato bo v zavetišču ostal za stalno.

Otis

Nostra je psička, ki jo pozna skoraj celotna slovenska javnost. Visoko breja psička, ki je kmalu po prihodu v zavetišče skotila 11 mladičkov. Iz dvoriščne vzreje so poleg Nostre odvzeli še tri ostale pse. Tako Nostra kot mladički iščejo nov dom, najdete pa jih na povezavi https://www.zavetisce-horjul.net/zivali1/pes/Nostra.php . Novega doma zaenkrat ne išče Pegica, ker ima nevrološke težave zaradi glist.

Nostra
Nostra
Nostra
Nostra

Tudi ti lahko pomagaš

–> POSVOJITEV

V zavetišču čakajo mačje tačke in pasji smrčki na odgovorne lastnike. Več o živalih, ki iščejo nov dom pa na povezavi https://www.zavetisce-horjul.net/iscejo_dom.php

–> POSVOJITEV NA DALJAVO

Več o posvojitvi na daljavo na povezavi https://www.zavetisce-horjul.net/zivali/pogodba.html

–> FINANČNA DONACIJA

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=UU8XL83NFSX32

Št. računa: SKB: SI56 03160-1000931624, ZAVETIŠČE HORJUL, Smrečje 55, 1354 HORJUL

–> MATERIALNA DONACIJA

Gali Pet-shop Ljubljana

Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana

Doget – Raj za male živali – poslovalnica Vrhnika

– Spar Partner – poslovalnica Borovnica in Ig

– začasni zbirni mesti pa bosta med 15. 2. in 11. 3. v galerijah obeh centrov E.Leclerc –E.Leclerc Ljubljana in E.Leclerc Maribor

Povzeto po:

  • https://www.ledenohladendom.si/

Fotografije so povzete po:

  • https://www.ledenohladendom.si/
  • FB profil Zavetišče Horjul
Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor