Danes vam predstavljamo žalostno zgodbo ubogega brezdomnega mucka, ki je bil povsod višek. Sprejeti ga niso hoteli ne v hrvaških društvih ne slovenskih, dokler se njegova zgodba ni dotaknila Društva za lepše mačje življenje Vojnik.

Žalostni muc čaka svojo Gordano

Žalostno je ime te ulice, Petrinjska – spomin na potres je še vsepovsod prisoten. Muckov tu ni. Izginili so, se razpršili neznano kam. Ob trgovinah še vedno pričajo ruševine, na novo se gradi cela ulica.. In tu, na tej mali Petrinjski ulici, nekje v Zagrebu, vsak večer, znova in znova, točno ob 18h, čaka mladi muc otožnega pogleda, a vseeno polnega upanja. In čaka. Čaka svojo Gordano. Ali bo danes prišla? Stara je že in ne najboljšega zdravja. Pa tudi druge mucke še ima. Ali bo vseeno prišla? Ne bo pozabila name? Mucek sedi in potrpežljivo pogleduje naokoli. Malo ga je strah. Tukaj so avtomobili. Stroji. Ljudje, ki mu govorijo “šic-šic” in ga včasih brcnejo.

No description available.

Malo se premakne in pogleda nekam daleč čez naselje. Tam, desno od Petrinjske, daleč daleč nazaj, tam je v resnici doma. Za gradbiščem. V majhnem grmovju se skrije. In ves dan čaka, da gre spet tja, kjer je Gordana doma. Da bo ura 18 in da se odpravi spet tja. Prestopa se in čaka. Kar naenkrat dvigne svoja premražena ušeska. Zagleda znan obris. Z repom pomaha in sramežljivo zamjavka. Gordana je tu. Prišla je, prišla!

No description available.

Žak s Petrinjske

Mucek Žak s Petrinjske je bil prejšnji trden s pomočjo srčnih ljudi rešen ulice. Čudovita ekipa punc Petre, Tanje, gospe Ranke in gospe Gordane iz Zagreba, Dzlmz Vojnik je garala dan in noč in ga pripeljala na varno v Slovenijo. Društvo za lepše mačje življenje ga je sprejelo v svojo oskrbo. Velika zahvala gre gospodu Sandiju, ki mu je brez pomisleka ponudil svoj dom in ljubezen.

Žak je nekastriran, FIV+, ,zaparaziten, močno vnete učke, močno mikrosporičen. Nobeno društvo, noben zavod, nobeno zavetišče, nihče, prav nihče, ne v Zagrebu, ne pri nas, ni imel posluha za sprejem in namestitev tega reveža. Pa bojda je poslanstvo vseh omenjenih reševanje živali. Sploh ni pomembno od kod je žival, važno je to, da rabi pomoč.

No description available.

In spet v DZLMZ Vojnik nismo mogli pogledati stran od oči trpečega in prosečega bitja Kljub temu, da smo odvisni zgolj in le od donacij razumevajočih in srčnih ljudi. Ob tem , da dnevno skrbimo za skoraj stotino prostoživečih muc, da o naših službah, družinah in naših živalih ne govorimo. Nimamo zaposlenih, ki bi opravljali to delo, na prste ene roke se lahko preštejemo predani aktivisti, ki smo življenje posvetili tistim, ki nimajo svojega glasu in smo zato mi njihov glas, in ponovno, ni važno od kod je žival. Vsaki je njeno življenje edino. Vidimo obup in žalost v očeh trpečega in to ne glede na to, od kod prihaja.

No description available.

Tudi vi lahko pomagate Žaku

Žak potrebuje čas, da bo pozabil na vse travme v njegovem kratkem življenju in da se pozdravi. Imel ga bo kolikor ga bo potreboval, da zaživi življenje srečnega muca. Stroški njegovega zdravljenja ne bodo nizki. Če se vas je njegova zgodba dotaknila, če želite in lahko pomagate, prosimo za pomoč

na naš TRR DZLMZ Vojnik SI56 0400 1004 8662 076, s pripisom za Žaka.

Uporabnike Telemacha in Telekoma pa prosimo za kak sms DZLMZVOJNIK5 na 1919.

Iz srca hvala vsem, ki nam tudi v tej zgodbi stojite ob strani.

No description available.

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

KAKO MENTALNO ZAPOSLITI PSA?

Next Post

DEČEK LOVRO DONIRAL SVOJE PRIHRANKE ZA MAXIJA

Dodaj odgovor