Med pasjimi lastniki se vse bolj pogosto pojavlja vprašanje, če se lahko njihovi ljubljenčki okužijo z novo boleznijo COVID-19. Nekateri zatrjujejo, da se psi lahko okužijo, spet drugi niso takšnega mnenja. Naj že v začetku odgovorimo – psi se s COVID-19 ne morejo okužiti, pravtako niso niti prenašalci te bolezni.

KAKO NA SPREHOD V ČASU EPIDEMIJE?

Po več raziskavah in mnenju strokovnjakov psi ne morejo zboleti za korona virusom. Virus lahko preživi na pasji dlaki. Zaenkrat še ni znano, če se lahko ljudje okožijo s božanjem psa. Kljub temu, da se pes s korona virusom ne more okužiti, morate biti na sprehodu pozorni. Psa vodite na krajše sprehode, izogibajte se ljudem in drugim živalim. Če lahko, se s psom odpravite na sprehod na travnik ali v gozd, kjer je čim manj ali skorajda nič ljudi.

Med sprehodom imejte psa obvezno na povodcu, priporočljiva je tudi uporaba nagobčnika. Ker zaenkrat velja prepoved druženja, lahko psa sprehajata le dve osebi.

Psa lahko v času epidemije utrudite in zamotite tudi na drugačne načine, kot je sprehod.

NE UPORABLJAJTE RAZKUŽIL NA PASJIH TAČKAH

Po spletu kroži naokoli veliko fotografij, kjer pasji ‘’lastniki’’ tačke svojih štirinožcev razkužujejo z razkužilom ali celo varekino. To je seveda odsvetovano, saj psu s tem le škodujete. Po sprehodu psu raje očistite tačke z mokro brisačo.

0 število delitev
Previous Post

ALI LAHKO PSI SPIJO PREVEČ?

Next Post

PSI, KI MALO LAJAJO

Dodaj odgovor