Preden se odločite, kako razveseliti svojo ljubljenko, se vprašajte, kaj imajo zunanje mačke, notranje pa ne. Npr. vse zunanje mačke rade plezajo, vaša notranja pa lahko spleza le na kavč, saj ni ničesar višjega v hiši. To se da enostavno rešiti z notranjim mačjim drevesom. Z upoštevanjem nekaj preprostih nasvetov lahko notranjo mačko še dodatno razveselite.

Kako razveseliti notranjo mačko?

Razmišljajte navpično: mačke obožujejo plezanje in zato jim ga omogočite tudi znotraj hiše ali stanovanja. Svoji mucki kupite mačje drevo, ki je visoko od tal do stropa, polno raznih dodatkov in perja, sestavljeno iz več platform. Takšno drvo je še posebej priporočljivo v hiši, kjer sobivajo mačke in psi. Le katera mačka si ne bi želela gledati psa z višine? Če pa vam je tako visoko drevo prevelik finančni zalogaj, lahko kupite tudi manjše. Mačka bo zagotovo zadovoljna.

Svoji mucki kupite mačje drevo, ki je visoko od tal do stropa, polno raznih dodatkov in perja, sestavljeno iz več platform.

Igrače: vsaka notranja mačka mora imeti več vrst igrač, igrače za lovljenje, za skrivanje, igrače za mentalne vaje in igrače, ki jih lahko kotali naokrog. Ne pozabite tudi na kakšno igračo z mačjo meto. Večina mačk je obsedenih z omamnim vonjem mačje mete a seveda se najdejo tudi kakšne izjeme. Če je vaša mačka ljubiteljica mačje mete, lahko to zelišče podrgnete ob mačkine igrače, da se bo z njimi še bolj veselo igrala.

Vam težave povzroča mačje praskanje na pohištvu? Preberite si, kako mačko naučiti praskanja na enem mestu,

Tudi mentalna zaposlitev je pomembna

Zelo pomembne so tudi mentalne igrače (razne žogice, v katero se nasujejo priboljški in se mačka trudi, kako jih dobiti ven), ki ohranjajo mačje možgane zdrave. Ni vam treba zapravljati za nakup igrač, saj jih lahko izdelate tudi sami doma (veliko idej si lahko ogledate na internetu).

Soba z razgledom: ne glede na velikost hiše mačka potrebuje razgled, da lahko spremlja dogajanje v zunanjem svetu. Da bi mački polepšali zunanji pogled, nastavite blizu okna ptičjo hiško, ki bo privabila ptice, mačka pa bo v pogledu na njih preprosto uživala (a okna ne odpirajte, ker bi lahko mačka zadovoljila svoj nagon po lovu). Če imate kakšno okno blizu vhodnih vrat, vas bo zagotovo vsakodnevno pri njem dočakala.

Mačje ležišče za radiator. Klik na fotografijo za nakup.

Spremljajte nas tudi na naši Facebook strani Živalski vrt in ne zamudite najnovejših vsebin!

Zeleno: mačke imajo rade vse, kar je zeleno. Travo, rastline, … Nabavite mačji povodec in oprsnico ter se s svojo ljubljenko odpravite na sprehod na dvorišče. V svoj dom vnesite čim več rastlin, a bodite pozorni, da nisp strupene za mačko. Če ne želite, da bi mačka pojedla vaše okrasne rastline, jih obesite ali položite tam, kjer jih mačka zagotovo ne bo mogla dosegati.

Mačka ima najraje vašo družbo

Kljub vsem zgoraj naštetim nasvetom je mačka najbolj zadovoljna, ko ji vi posvečate svoj čas. Potrudite se, da se s svojo mačko čimveč igrate ali pa se le crkljate z njo.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor