Poletje je že doseglo svoj vrh in zato si oglejmo tri najbolj pogoste težave pri treniranju psa poleti. Poleti preživljamo veliko časa zunaj, kjer je polno pešcev, kolesarjev, tekačev, otrok in tudi drugih, Moramo biti pozorni tudi na čas treniranja – zgodaj zjutraj in pozno zvečer.

Psa imejte zunaj vedno na povodcu

Trening brez povodca je lahko nevaren iz varnostnih razlogov. Psi ne razumejo avtomobilov in tudi najbolj natreniran pes lahko steče za veverico na drugi strani ceste. Toplejše vreme zunaj zvabi veliko pasjih lastnikov, ki hočejo svojim psom omogočiti prosti tek brez povodca, ne zavedajo pa se, da je to lahko zelo nevarno.

Trening odpoklica je treba začeti takoj še preden psa staknemo s povodca. Psa odpoklica najprej učimo doma v tišini svojega doma, nato na ograjenem vrtu, preden ga spustimo kje na javnem območju. Po zakonu je obvezno imeti psa na povodcu na javnih mestih. Javni kraj je vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur. Pasme psov, ki so opredeljene kot nevarne pa morajo poleg povodca imeti tudi nagobčnik.

Treniranje psa poleti je lahko zabavno.
Treniranje psa poleti je lahko zabavno.

Bodite pozorni na druge pse

Vedno imejte pri sebi priboljške. Če se vam na sprehodu s psom približuje nevaren pes, vrzite priboljške pred njega, ker ga včasih priboljški ustavijo. Obstajajo tudi drugi načini, kako se izogniti mimoidočin psom in sicer U – obrat, ki se ga najprej s psom naučite v tihem in mirnem okolju. Zelo prav pa vam tudi pride odpoklic. Nažalost preveč pasjih lastnikov ignorira uporabo povodca, kar pa je zelo nevarno in sebično.

PSA POLETI NIKOLI NE PUŠČAJTE V VROČEM AVTOMOBILU, SAJ SE PES SPEČE KOT HOT DOG!

Pazite na otroke

Otroci poleti niso v šoli in zato preživijo veliko časa zunaj. Velikokrat se otroci in psi ne razumejo preveč dobro, nekateri otroci se bojijo psov, nekateri psi pa ne marajo otrok. Pri tem imajo tudi veliko vlogo starši, ki morajo svojega otroka naučiti, da če želijo pobožati tujega psa, morajo vprašati za dovoljenje. Ne smemo pa pozabiti, da morajo tudi odrasli vprašati, če smejo pobožati psa.

Kot odgovorni lastniki moramo psa naučiti, kako se mirno odmakniti od otrok. Tudi tukaj nam lahko U – obrat pride prav. Nikoli ne silite psa, da spozna tujce – nikjer ne obstaja pravilo, da mora pes spoznati vse otroke, ljudi ali pa druge pse.

Poletje je odličen čas, da ga preživite zunaj, vpijate sonce in se družite s svojim štirinožnim prijateljem. Ne pozabite s seboj vzeti plastenko vode in posodico, da pes lahko pije kadarkoli. Zavedati pa se morate pasjega sveta in njihove perspektive, medtem ko uživate poletne mesece.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

ZAKAJ MAČKA NOČE JESTI?

Next Post

ZAJČEK KOT HIŠNI LJUBLJENČEK?

Dodaj odgovor