Povzemamo objavo Društva za lepše mačje življenje Vojnik:

Objavljamo klic na pomoč. Sicer smo se že zorganizirali in gremo v akcijo že ta vikend. Muce bomo odlovi, kolikor jih pač je, jih dali veterinarsko urediti in jim našli domove. A brez pomoči širše skupnosti ne bomo zmogli. NUJNO iščemo skrbne posvojitelje ali vsaj začasne skrbnike za muce. Krili bomo tudi stroške veterinarskih storitev, zato prosimo tudi za finančno pomoč, če lahko in če želite.

May be an image of flower, grass and nature

Hvala vsem, ki nam boste kakorkoli lahko pomagali pri reševanju krizne situacije. Vsebina prošnje naslovljene na nas pa je naslednja: Na vas se obračam s prošnjo. Pred mesecem dni je umrl moški, ki je v svoji hiši imel vsaj 35 muck, katere so bile videne tudi s strani najbližje sosede,s katerimi je imel lep odnos. Gospod je živel na Konovem v Velenju. Gospod je srčno skrbel za vse mucke. Jedle so konzervice, odprto so imele okno v garaži, da so lahko odhajale in prihajale nazaj. Niso bile moteče za okolico. Ko je gospod umrl, so bila naenkrat vsa okna zaprta, zunaj so ostale 4 mucke, ki so jih videvali in so jokale, ker so želele v hišo, kaj se je zgodilo s preostalimi ne vemo.

May be an image of cat and outdoors

Vemo, da je gospa zaprla okna skozi katero bi lahko mucki splezali nazaj v hišo. Odprto je bilo le eno okno skozi katerega za mucke ni bilo povratka. Več kot očitno je, da se jih je želela znebiti. Klicala sem inšpektorico. Po klicu po pomoči, ker nismo vedeli ali so mucke ostale v hiši so končno prišli iz Zonzanija in nasli 4 mucke v zelo slabem stanju, stare 1 mesec. Cel teden brez hrane, brez vsega, brez mamice, ki je ostala zunaj. Ker so ostale mucke takrat pobegnile so odpeljali 4 mucke, 6 jih je po pričanju sosedov ostalo zunaj, smo se dogovorili, da jih hodi k hiši hraniti daljna soseda, ampak lastnica, sestra in hčera vztrajno mečete vstran hrano za te uboge mucke.

May be an image of outdoors

Hisa je trenutno prazna. Včeraj je pričakalo hraniteljico obvestilo na vratih, da naj muck ne hrani. Sestra pokojnika živi v Ljubljani, hčera pa verjetno kje v bližini. Za mucke je potrebno poskrbeti, jih poloviti, so pa izredno boječe, saj že 1 mesec doživljajo stres. Vrgli so jih iz hiše in seveda se vračajo nazaj.

Prosili bi, če bi šli v akcijo in se mucke polovijo z živolovko. Potrebno jih je oskrbe in jih kasneje oddati. Vesela bom vsake vaše pomoči. Muckam je potrebno pomagati. Hvala vam že v naprej za odgovor in lep pozdrav!

No photo description available.
0 število delitev

Dodaj odgovor