Verjetno dobro poznate zgodbo psa Hachika, ki je kar devet let vsakodnevno na železniški postaji čakal svojega lastnika, kljub temu da tega več ni bilo. Tokrat pa vam predstavljamo zgodbo hrvaškega Hachika oz psičke Lady, ki že 4 leta vsakodnevno pred hišo čaka soseda, ki je umrl.

Psička Lady ima 16 let in se nahaja v Vodnjanu na Hrvaškem. Zelo rada je ima svojo družino, neizmerno pa tudi svojega soseda Salka. Vsakodnevno je prihajala k Salku pred vrata, skupaj sta delala na vrtu in se odpravila v trgovino. Ko je Lady imela prometno nesrečo, je nekaj dni ni bilo k Salku a jo je njen najljubši sosed redno obiskoval. Kljub bolečinam se je soseda vedno razveselila in veselo mahala z repom.

Pas Lady čeka ispred Salkove kuće

A žal je po letu in pol prijateljstva Salko zapustil ta svet. Kljub temu Lady vsakodnevno, zjutraj in popoldne čaka pred sosedovih vratih. Leži na pločniku in gleda k vratom ter čaka, da se pojavi njen Salko.

image

Lady še vedno verjame, da se bo njen prijatelj pojavil, jo objel, dal slastni priboljšek in potem se bosta skupaj sprehodila do trgovine tako, kot včasih. A to se žal ne bo zgodilo. Njen zvesti prijatelj jo je imel tako rad, da je tik pred smrtjo vprašal ženo, če ga je prišla pogledat njegova Lady ter ji naročil, da skrbi za psičko, ko njega več ne bo.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

VELENJSKE MAČKE VAS POTREBUJEJO!

Next Post

KAKO MAČKI PREPREČITI PRASKANJE PO POHIŠTVU?

Dodaj odgovor