Ko se odločite za posvojitev ali nakup prvega psa, pogosto ne veste, kaj vse od opreme potrebuje. Ponudba je zelo velika in prehitro se lahko zgodi, da kupite ogromno opreme, ki je vaš pes sploh ne bo potreboval. Pravtako pogosto novi lastniki ne vedo, s čim hraniti svojega pasjega mladička.

Seznam stvari, ki jih potrebuje pasji mladiček

  • ovratnica, obesek s kontaktnimi podatki: obstaja veliko različnih vrst ovratnic iz različnih materialov. Za pasje mladičke so najbolj primerne klasične ovratnice. Pri mladičkih se zatezne/polzatezne ovratnice ne uporabljajo.
  • povodci: obstaja več vrst povodcev, klasični, okrogli, flexiji, sledni. Priporočamo dva povodca in sicer sledni za trening in klasični ali flexi. Pri nakupu flexi povodca in ostalih avtomatskih povodcev se izogibajte povodcun z vrvico. Raje izberite flexi s trakom.
Ponudba povodcev in ovratnic v spletni trgovini https://petexpress.si/collections/povodci-in-ovratnice
  • transporter, varnostni pas: transporter in varnostni pas sta namenjena varnemu transportu psa na poti do veterinarja, na dopust ali obisk. Na poti prav pridejo tudi ostali pripomočki, kot je zložljiva posoda, pasje flaške in odeja.
Vse za pasje udobje na poti najdeš v https://petexpress.si/collections/na-poti-1
  • ležišče in podloge: ker mladički veliko spijo, potrebujejo udobno ležišče, kjer bodo njihove sanje varne.
Mehko in udobno ponudbo ležišč najdeš v https://petexpress.si/collections/lezisca
  • igrače za pse: izbira pasjih igrač je ogromna. Igrače za mladička izbirate glede na velikost psa. Pri izbiri igrač se raje odločite za kakovostne igrače, ki bodo trajale dalj časa. Ker mladički radi grizejo, potrebujejo igrače za grizenje iz gume ali tpr. Pravtako imajo pasji mladički radi plišaste igrače.
  • pripomočki za nego: nekatere pasme/mešančki psov zahtevajo več nege kot drugi. Zato je pomembno psa že kot mladička navajati na česanje dlake, kopanje, striženje krempljev.

Hrana in prigrizki

Suha hrana za mladičke manjših pasem:

Za mladičke srednje velikih in velikih pasem:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

MAČJO SENIORKO IZSELILI IZ HIŠKE

Next Post

PASJI MLADIČEK PRVIČ SPOZNA MAČKO

Dodaj odgovor