Velikokrat psa božamo po glavi, silimo v druženje z ljudmi in psi ki jih naš pes ne mara, ali pa mu postavimo premalo pravil. To je le nekaj stvari, ki jih naši psi ne marajo. Tako kot ljudje, so si tudi psi medsebojno različni in enim mogoče tudi ustrezajo spodaj naštete navade.

Psi ne marajo objemanja, ker jim človeški objem daje občutek podrejenosti. Pravtako psi ne marajo, ko jim govorimo z besedami in ne z nebesednim jezikom. Psi se lahko naučijo določeno število besed, ne morejo pa razumeti celih stavkov, zato imajo raje nebesedni jezik in iz naših gibov razberejo, kaj jim želimo povedati.

Tudi božanje po glavi ni ravno najljubše vašemu psu, ker jim daje občutek, da vdiramo v njihov osebni prostor. Namesto glave jih raje pobožajte po hrbtu ali vratu. Psi ne marajo niti očesnega kontakta neznancev, saj se počutijo podrejene. Pomanjkanje pravil je tudi ena od stvari, ki jih psi ne marajo, saj želijo vedeti, do kod segajo meje. Med drugim pes ne mara tudi, ko mu ne dovolite raziskovati in vohati njegovo okolico.

Pravtako ne marajo, ko jim vsiljujete druženje z drugimi psi in ljudmi, ki jih ne marajo. Psi ne marajo tudi napetosti in dolgčasa. Med vsemi stvarmi ki jih pes najmanj mara je tudi kopanje. Za podrobnejšo razlago stvari, ki jih vaš pes ne mara, si oglejte spodnji video.

Ali tudi vaš pes ne mara katero od teh stvari? 

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

POŠKODOVANI ZAJČEK POTREBUJE VAŠO POMOČ

Next Post

BREZMEJNA PASJA HVALEŽNOST

Dodaj odgovor