Ste se kdaj vprašali, zakaj vaš pes zavija? Ne glede na to, ali živite v mestu ali na podeželju, ste se zagotovo srečali s pasjim zavijanjem. Zakaj psi to počnejo ter kako odpraviti prepogosto zavijanje, si preberite v nadaljevanju članka.

Zakaj psi zavijajo?

Pasje zavijanje je zapisano v njihovih genih. V divjini volkovi in divji psi zavijajo zato, da bi se krdelo zbralo nazaj po lovu. Zato tudi današnji psi lahko zavijajo v vaši odsotnosti, ker vas preprosto želijo priklicati nazaj.

Psi uporabljajo zavijanje kot obrambni mehanizem, saj s tem opozorijo sovražnika, da naj ne vstopa na njihov teritorij. Enako je tudi pri udomačenih psih, ki lahko zavijajo, ko se jim približa neznanec.

Nekateri psi s zavijanjem želijo pritegniti vašo pozornost. A sčasoma se lahko prepogostemu zavijanju pridruži tudi ločitvena tesnoba. Psi, ki jim je v vaši odsotnosti dolgčas postanejo žalostni, osamljeni in depresivni. Posledica tega je tudi zavijanje. Da bi to preprečili, svojemu psu namenite dovolj svojega časa ter ga v vaši odsotnosti primerno zaposlite.

Pogosto psi z zavijanjem odgovarjajo na dogajanje v okolju, kot je tuljenje siren, glasba ali kakšen drugi zvok, ki jih zmoti.

Ko zavijanje postane preveč moteče

Preveč pogosto pasje zavijanje lahko postane moteče. Da bi ga odpravili, se najprej morate vprašati, zakaj pes zavija. Če zavija v vaši odsotnosti, mu ne posvečate dovolj časa. Tudi poškodovani ali bolni psi lahko zavijajo, saj vam s tem sporočajo, da je nekaj narobe. Zato psa opazujte in če opazite, da ga nekaj boli, ga obvezno peljite k veterinarju na pregled.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PASJI HEROJ MAX REŠIL DEČKA IZ VODE

Next Post

ZLATI PRINAŠALEC POSTAL ODNAŠALEC

Dodaj odgovor