Odgovor je ne. A kljub temu na marsikateri mački opazimo ovratnice z zvončkom. Zakaj so ovratnice in zvončki škodljivi, si preberite v nadaljevanju.

Mačka ne potrebuje ovratnice

Mačke se zelo rade stisnejo v majhne prostore, plezajo, skačejo in se skrivajo. Tako zunanje kot notranje se lahko z ovratnico zataknejo za ograjo, vejo ali rešetke. Žal se veliko takšnih primerov konča tragično.

Mačka ne potrebuje ne ovratnice ne zvončka.
Mačka ne potrebuje ne ovratnice ne zvončka.

Nekateri mačkam nataknejo ovratnice kot okras, nekateri pa za lažjo identifikacijo. Ne eno ne drugo ni potrebno, saj mačke nimajo rade ‘’okraskov’’. Tudi glede identifikacije je boljše, če mačko čipirate, kot pa da na ovratnici nosi obesek s podatki.

Mačka ne potrebuje niti zvončka

Zagovorniki zvončka trdijo, da z njegovo pomočjo lažje najdejo mačko v hiši ali zunaj. Pravtako naj bi zvonček opozoril ptice in druge živali pred plenilcem – mačko. Mogoče se to sliši idealno a zamislite si, kako je mački, ko ji neprestano zvoni zvonček pod vratom.

Poleg tega lahko pri mački sčasoma pride do težav s sluhom. Če ne verjamete, nataknite večji zvonec sebi okoli vratu in kaj hitro ga bost iztaknili, tako sebi kot mački.

0 število delitev
Previous Post

PO FACEBOOKU DELI NASVETE, KAKO UBITI BREZDOMNE PSE

Next Post

ČIPIRANJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV

Dodaj odgovor