Medtem ko nekateri psi uživajo v občasnem igranju v vodi, drugi preprosto ne morejo izstopiti iz vode. Nekatere pasme so bile vzrejene za delo v vodi in obožujejo plavanje. Če tudi sami iščete dobrega pasjega plavalnega partnerja, si oglejte, katere pasme psov boste težko spravili iz vode.

Psi, ki so bili vzrejeni za delo v vodi

Zlati prinašalcec: Poleg labradorcev so zlati prinašalci najbolj priljubljeni družinski psi. So veliki psi, ki so bili vzgojeni zato, da so prinašali ustreljene ptice iz vode. So zelo prijateljski psi in obožujejo plavanje ter igranje v vodi.

Dog, Golden Retriever, Pet, Animal, Dear, Good, Beach

Labradorec: Labradorci so bili vzgojeni, da so pomagali ribičem. Kljub celodnevnemu napornemu delu imajo ti psi še vedno dovolj energije za plavanje in vodne igre.

Chocolate Labrador, Swimming, Dog, Puppy, Swim, Water

Novofundlandec: Novofundlandci so nežni velikani, ki preprosto obožujejo vodo in so zelo dobri plavalci. Prvotno so bili vzrejeni, da so vlekli ribiške mreže in nosili težko ribiško opremo.

Dog, Pet, Sleep, Canine, Animal, Eyes, Newfoundland

Portugalski vodni pes: Je redka, srednje velika pasma psov, ki je bila prvotno vzrejana, da je priganjala ribe v ribiško mrežo, prinašala izgubljene mreže in ribiško opremo, ter prenašala sporočila med ribiškimi ladjami.

Bo, Obama Family Dog, March 2010

Havanski bišon: Ta vrsta psov ni bila vzrejena za delo v vodi ampak kot psi za druženje na ladjah. Bili so popularni pri evropski in kubanski aristrokraciji kot zvesti spremljevalci na morskih poteh. Tehtajo okoli pet kilogramov in so zato idealni sopotniki na ladji ali jadrnici.

Dog, Flare, Havanese, Pet, Outdoor, Animal, Small

Chesapeake bay prinašalec: Je velik in močan pes, ki je bil vzrejen za prinašanje ptic iz vode, tako kot zlati prinašalec.

Dog, Chesapeake Bay Retriever, Pets

Schipperke: Schipperke pasma psov izvira iz Belgije. Gre za majhne pse, ki tehtajo od 3 do 9 kilogramov, kljub majhnosti pa potrebujejo veliko gibanja in mentalne zaposlitve. Uporabljali so jih kot pse čuvaje na ladjah.

Pudelj: Njegovo ime izhaja iz nemške  besede ‘pudel’ ali ‘pudelin’, kar pomeni pljuskanje v vodi. Pudlji so bili vzrejeni, da so prinašali ustreljene race iz vode. Čeprav so pudlji prepoznavni kot razstavni psi, so v resnici zelo inteligentni in atletski psi. Zaradi goste skodrane dlake se zlahka premikajo v vodi.

Ta članek in še več kot 200 drugih so popolnoma brezplačni. Podprite naše delo z všečkom naše FB strani Živalski vrt. Tako boste vedno na tekočem z vsemi novicami iz živalskega sveta.

Pes se mora plavanja naučiti

Kljub temu, da zgoraj naštete pasme obožujejo vodo, se morate se zavedati, da pes ne bo plaval sam od sebe, ampak se mora plavanja naučiti. Potreben mu je čas, da se na vodo navadi in se v njej počuti prijetno. Morate biti potrpežljivi, ker v nasprotnem primeru bo pes vodo povezoval z negativnimi izkušnjami in plavanja ne bo maral.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PRIDRUŽITE SE SKUPINI PSI, MAČKE IN OSTALE ŠE DANES!

Next Post

SPREMLJEVALNI PSI

Dodaj odgovor