Cimet je odličen dodatek v človeški prehrani, pri kavi, jabolčnih dobrotah ter raznih sladicah. Je začimba, ki prinaša ne le neverjeten okus ampak tudi toplino. Je pa veliko več kot le dodatek, saj ima veliko pozitivnih lastnosti ne le na človeško ampak tudi pasje telo.

POZITIVNE LASTNOSTI CIMETA

Pogosto cimet označujejo kot strupen a temu ni tako. V zmernih količinah je izvrsten dodatek ne le v pasji ampak tudi v prehrani mačk in konjev. V prekomernih količinah lahko pri psu povzroči težave z želodcem.

Psu ponudite cimet v prahu in nikakor ne v palčkah.
Psu ponudite cimet v prahu in nikakor ne v palčkah.

Ker ima cimet ogromno pozitivnih lastnosti na človeka, ima tudi na psa a ne v enakih količinah. Psi imajo drugačen prebavni sistem kot ljudje in zato morate biti pri odmerjanju cimeta za psa zelo pozorni. Če se vaš pes postaja senior ali pa pridobiva na teži, mu v hrano vmešajte ščepec cimeta, ki mu bo pomagal pri zmanjševanju krvnega sladkorja ali pritiska. Imate psa, ki pogosto bije boj z glivičnimi vnetji? Tudi njemu lahko cimet pomaga, saj deluje protivnetno.

LAHKO PSU PONUDIMO PREVEČ CIMETA?

Pri uvajanju cimeta v pasjo prehrano je najbolj pomembna zmernost. V primeru, da se pri psu pojavi napetost, driska, krvavi iztrebki, se prekomerno praska, kašlja ali težko diha je verjetno prišlo do prevelikega odmerka cimeta v prehrani. O točnih količinah cimeta v pasji prehrani se posvetujte z veterinarjem ali strokovnjakom za pasjo prehrano. Pravtako psu ponudite cimet v prahu namesto cimetovih palčk.

Naši članki in nasveti niso namenjeni samozdravljenju živali doma. Če ima vaša žival kakršnekoli zdravstvene težave, obiščite veterinarja.

Povzeto po:

0 število delitev
Previous Post

KAM S PSOM JESENI?

Next Post

ZAKAJ MAČKE …? ODGOVORI NA NAJBOLJ POGOSTA MAČJA VPRAŠANJA

Dodaj odgovor