Povzemamo status DZLMZ Vojnik, ki so pred kratkim rešili 7 mačjih mladičkov:

Vseh sedem mačjih mladičkov, ki smo jih v začetku prejšnjega tedna iztrgali iz krempljev zagotove smrti, se je izkopalo iz najhujšega. Rešeni so vseh mogočih zajedalcev ( gliste, bolhe, garje), tekoče driske ni več, učke so veliko bolje. Muc Frodo je bil v najslabšem stanju in mu je bilo potrebno amputirati oko.Imel je porazno krvno sliko, ki je nakazovala na vnetje ( zaradi očesa in infestacija s paraziti). Anamneza za vse je opisana po dnevih na računu, priloženem k objavi.

May be an image of cat

Črno mucko, ki je bila od vseh v najboljšem stanju, smo danes pospremili v čisto svoj dom v štajersko prestolnico. Dom je seveda striktno notranji. Do sterilizacije, ki je še naša obveza, bomo v stalnih stikih. In seveda tudi potem, kot pri vseh naših posvojenčkih. Mucika je Frida in imela bo družbo nadvse prijazne psičke Nale, rešenke iz Hrvaške, ki jo je takoj vzela v svoje okrilje.

May be an image of cat

Preostalih 6 bo v začasni dom sprejela naša zlata Monika. Račun za celotedensko zdravljenje in veterinarsko obdelavo mladičkov znaša 402,56 €. Hvala vsem in vsakemu posebej, ki ste nam namenili dragocene finančne donacije, hvala Lucija D. za donacijo hrane za malčke, hvala Monika za sprejem 6-ih revežev, hvala Lara za sprejem male črnuhice. Danes so bile z iste lokacije veterinarsko obdelane še 3 odrasle muce in še 2 mladiča. O tem bomo poročali posebej. Še vedno pa je na lokaciji še en težko ulovljiv mačji mladič, menda z ubogim očesom, ki se ga bomo lotili v naslednjih dneh. ( skupaj nesrečna št. 13).

May be an image of cat

Poleg vseh veterinarskih stroškov, je naša obveza tudi hrana in pesek za mačje mladičke. Če nam lahko pomagate tudi pri tem, bi bili neizmerno hvaležni v imenu mačjih malčkov.

Pomagate jim lahko na več načinov:

Uporabniki Telemacha nam lahko pomagate z dobrodelnim SMS-om DZLMZVOJNIK5 na 1919,

z dobrodelnim nakazilom na TRR SI56 0400 1004 8662
076 ali z včlanitvijo v naše društvo ( dzlmz.vojnik@gmail.com) in plačilom 12 € letne članarine.

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

KAKO PRAZNOVATI SVETOVNI DAN PSOV?

Next Post

PSIČKA GALJA NUJNO IŠČE NOV DOM!

Dodaj odgovor