Lepota je res v očeh opazovalca. Včasih nas lahko očarajo bitja, ki na prvi pogled niso najlepša na svetu, vendar imajo nekaj posebnega v sebi. Po vsem svetu je veliko ljudi, ki so posvojili psa ali mačko, ki na začetku niso izgledali kot neki lepotci, a so nato odkrili, da ima njihov značaj resnično čudovito notranjost. To je tisto, kar šteje – notranja lepota, saj je ta zunanja lepota vsem bitjem na svetu vendarle prehodna.

O tem bi lahko nekaj povedala lastnica sedemletnega Scooterja, kitajskega gubečega psa. Linda Elmquist je svojega ljubljenčka prijavila na Svetovno tekmovanje za najgršega psa, ki je potekalo v petek v Kaliforniji. Čeprav je bila konkurenca huda, je Scooter zmagal.

Philip Pacheco/Afp/Profimedia

Titula morda ni ravno laskava, saj se ne sliši kot nekaj, s čimer bi se človek pohvalil, toda zdaj Linda lahko reče, da živi s zmagovalcem na enem tekmovanju. Ko ga je pred sedmimi meseci posvojila od lastnika, ki se ni mogel več skrbeti zanj, ni razmišljala o nobenih tekmovanjih. Naredila je to, da bi ga rešila pred evtanazijo, ki mu je grozila.

Philip Pacheco/Afp/Profimedia

Ni treba posebej poudarjati, da ga nihče ni želel: Njegov jezik vedno štrli ven, ni ravno privlačen, poleg tega pa je bil rojen s deformacijo zadnjih dveh nog. Sumilo se je, da nikoli ne bo mogel hoditi, toda on je vsem dokazal, da se motijo. Linda ga je pripeljala domov in mu ponudila veliko ljubezni, zaradi česar je danes srečen pes. Morda ni najlepši na svetu, toda njej je čudovit in to je vse, kar šteje.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor