Zaradi smrti psa je ženska zaprosila za prost dan na delu a je po reakciji nadrejenega je dala odpoved! Po pogovoru s svojim nadrejenim na delovnem mestu, je bila popolnoma pretresena in na koncu je dala odpoved. Bila je ena izmed boljših zaposlenih, vendar je tisti dan odločila, da nima več smisla izgubljati časa v podjetju, ki nima niti malo razumevanja za njeno situacijo.

Dala je odpoved v službi, ker ji je šef zameril, da je vzela prost dan. Ta uporabnica Reddita piše: “Moj šef misli, da je smrt psa ni zadosten razlog, da ostanem doma.” Svojo situacijo je delila s preostalimi uporabniki spletnega forumaa Reddit. Njeno stališče je seveda, da je žalovanje zaradi smrti hišnega ljubljenčka enako ali vsaj zelo podobno žalovanju zaradi preminulega družinskega člana – za njo so vsi člani družine – in da je to zadosten razlog za samo en dan oddiha z dela.

Njen nadrejeni ne deli tega mnenja.

Ko se je soočila s kritikami s strani nadrejenega, se je odločila, da mu pokaže sporočila in ga vpraša za nasvet in mnenje. V prvo sporočilo mu je napisala, da ima nujno družinsko zadevo in da ne bo mogla priti na delo, na kar ji je odgovoril, da mora nekako priti na izmeno, ob tem pa vprašal, “kaj je tako nujno”.

Razložila mu je, da je poskušala najti zamenjavo, vendar ji ni uspelo, in nato mu je napisala, da mora svojega ljubljenčka peljati na evtanazijo.

Njen šef je odgovoril, da to ni zadosten opravičen razlog za odsotnost z dela, ter ji dejal, da to ni nujna situacija. Ženska je bila šokirana nad takšno njegovo reakcijo in mu je samo odgovorila, da ne bo več delala.

Kljub temu ji je potem poslal sporočilo, kako se bo nekako znašel in našel način, da ji omogoči ta prost dan, verjetno iz strahu pred izgubo dobre delavke.

Uporabniki Reddita, stotine njih, so stopili na njeno stran. Za delodajalca niso imeli pretirano lepih besed, nekateri komentarji so bili: “Izguba hišnega ljubljenčka zahteva čas za žalovanje, tvoj šef je grozna oseba”, “Nekateri ljudje res nimajo niti malo empatije, seveda je to zadosten razlog za odsotnost”, “On sploh ne bi smel ocenjevati, ali je to nujna situacija.”

Povzeto po:

  • jutarnji.hr
Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor