Gasilec na Rodosu je iz ognja rešil dva zajca in mačko ter jih v naročju odpeljal na varno. Gasilci v Grčiji že dni se borijo s katastrofalnimi požari, ki so izbruhnili v vrhuncu turistične sezone v državi. Evakuirani so bili deset tisoče ljudi, mnogi turisti so bili primorani nenadoma prekiniti svoje letne počitnice in bežati pred ognjeno nesrečo, mnogi leti so odpovedani…

Toda tudi v najtežjih trenutkih je mogoče najti junake, ki so pripravljeni pomagati tistim najmanj zaščitenim, zapuščenim na milost in nemilost ognjeni nesreči, ki požira vse pred sabo – v tem primeru živalim. Na otoku Rodosu je bilo teh dni posneto, kako je vatrogasac iz požara med vasi Kiotari in Gennadi rešil dva zajca in mačko. Preplašene živali je vzel v naročje in jih odpeljal na varno.

Foto: Profimedia

Na žalost, mnoge druge niso imele sreče. Mnogi prizori iz Grčije so resnično pretresljivi in trgajo srca. V mestu Volos na sredini Grčije, približno 326 km severno od Aten in 215 km južno od Soluna, so ovce morale biti nameščene na nogometno igrišče, ker je ogenj uničil lokalne kmetije.

Foto: Profimedia

Hkrati so bile v Velestinu v prefekturi Magneziji posnete krave z opeklinami, medtem ko okoli njih divjajo plameni. Niti na otoku Krfu ni nič boljše. Malo kdo lahko ostane ravnodušen ob prizoru oklopa kornjače, ki leži na pogorelem tleh blizu vasi Loutses. Prave razsežnosti škode in katastrofe še bodo raziskali.

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

LAHKO PSI JEDO TESTENINE?

Next Post

ZAVETIŠKA PSIČKA S POSEBNIM TALENTOM

Dodaj odgovor