Na dvorišču družinske hiše v Španidigi blizu Rovinja sta bila istega dne zastrupljena dva psa, od katerih je bil eden spremljevalec deklice s posebnimi potrebami že osem let. Lastnica enega od psov je novinarje obvestila o tem dogodku, vendar ne želi javno razkriti svojega imena in priimka. Zaveda se, da s svojo zgodbo že zagotavlja dovolj informacij in da se bodo tisti, ki se prepoznajo v njej, lahko to zlahka storili.

“Minilo je skoraj dva meseca. To je bila namerna zastrupitev psa, ki je bil na dvorišču. Zdravili smo ga, njegova agonija je trajala en teden, vendar pes nažalost ni preživel. Imenoval se je Titi. Bil je terapevtski labradorec, ki je že osem let spremljal mlado osebo s posebnimi potrebami. Ta pes je bil naša desna roka, ker je deklica slepa, gluha in ima fizične in duševne težave”, je povedala za portal Istra24.

Po njenih besedah je bil na istem dvorišču zastrupljen še en pes, ki je bil tudi privezan, oddaljen 20-30 metrov stran od labradorca.

Lastnica predpostavlja, da sta bila oba psa zastrupljena istega dne, vendar je drugi pes umrl nekaj dni kasneje, ker je zaradi svoje močnejše konstitucije strupu dalj časa kljuboval. Veterinar, ki sumi, da gre za mišji strup, jih je obvestil o zastrupitvi, lastnica labradorca pa pravi, da ne ve, kdo bi lahko storil nekaj tako groznega.

Policija trenutno dela na tem in doslej nimamo nobenih informacij. Nismo bili v nobenem neposrednem sporu z nikomer. Lahko so bili delavci, ki so delali v okolici, ali lovci. Veš, lahko bi bil celo kdo plačan. Bojim se, da ljudje storijo karkoli za 100 evrov. Nisem lovec, vendar vem, da so lovci nekoliko ljubosumni drug na drugega,” je dejala lastnica. Njen mož je lovec, zastrupljeni pes pa je bil aktiven pri lovu.

Povzeto po:

  • index.hr
Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor