Če ste ljubitelj mačk, potem zagotovo želite, da vaša mačka živi čim bolj zdravo in srečno življenje. Ena od stvari, ki jih lahko storite, je, da ji zagotovite ustrezno količino vode. Mačke so zelo izbirčne pri pitju vode, zato lahko fontana za mačke pomaga vaši mački, da ostane hidrirana. V tem članku bomo govorili o koristih mačjih fontanah in kako lahko koristijo vaši mački.

Kako delujejo mačje fontane?

Mačje fontane so običajno sestavljene iz posode z vodo in motorja, ki črpa vodo in jo nenehno kroži. Zaradi tega je voda vedno sveža in kisikom bogata. Poleg tega fontana lahko služi tudi kot vir igre, saj lahko mačka lovita in igra s tekočo vodo.

Koristi mačje fontane

– Spodbujajo pitje vode: mačke rade pijejo svežo vodo, zato jih mačje fontane spodbujajo k pitju. Zaradi stalnega kroženja vode se zmanjša možnost, da bo voda postala stara ali umazana, kar lahko privede do dehidracije in bolezni

 Izboljšujejo zdravje: mačje fontane lahko pomagajo pri preprečevanju zdravstvenih težav, kot so ledvični kamni, saj lahko pomagajo preprečiti stagnacijo vode in spodbujajo pitje vode. Zmanjšujejo stres Mačke so živali, ki so zelo občutljive na okolje, zato lahko že majhne spremembe v njihovem vsakdanjem življenju povzročijo stres. Mačje fontane lahko pomagajo zmanjšati stres, saj lahko predstavljajo vir igre in zanimanja za mačko.

– Zmanjšujejo stres: mačke so živali, ki so zelo občutljive na okolje, zato lahko že majhne spremembe v njihovem vsakdanjem življenju povzročijo stres. Mačje fontane lahko pomagajo zmanjšati stres, saj lahko predstavljajo vir igre in zanimanja za mačko.

– Zmanjšujejo vonjave: mačje fontane lahko pomagajo pri zmanjševanju vonjav iz posode za mačjo hrano in vode, saj se z vodnim tokom zmanjša možnost razmnoževanja bakterij.

Kako izbrati pravo mačjo fontano?

Pri izbiri mačje fontane je pomembno upoštevati velikost in potrebe vaše mačke. Na voljo so različni modeli, z različnimi funkcijami, oblikami in velikostmi. Pomembno je izbrati fontano, ki je primerna za velikost in potrebe vaše mačke, saj lahko premajhna fontana povzroči, da mačka ne bo mogla piti vode.

Poleg tega je pomembno izbrati fontano, ki je enostavna za čiščenje, saj se lahko bakterije hitro razmnožijo v posodi z vodo. Če ima vaša mačka rada igro in aktivnost, potem lahko izberete fontano s posebnimi funkcijami, kot so vodni tokovi in fontane z igračkami. Če pa želite bolj minimalističen videz, potem lahko izberete fontano s preprostim oblikovanjem.

Klik na povezavo za ogled Mačje fontane v trgovini Petexpress: https://petexpress.si/products/macja-fontana-waterfall

Kaj storiti, če mačka noče piti iz fontane?

Čeprav mačje fontane ponujajo številne prednosti, se lahko zgodi, da mačka noče piti iz nje. Če se to zgodi, ne obupajte takoj. Vaša mačka morda potrebuje nekaj časa, da se navadi na novo okolje in nove okuse. V tem primeru lahko poskusite postaviti fontano na drugo mesto ali zamenjati vrsto vode, ki jo nalijete v posodo. Če pa vaša mačka še vedno noče piti iz fontane, potem jo lahko spodbudite, da pije več vode na druge načine. Na primer, lahko ji ponudite več posod z vodo po hiši ali dodate mokro hrano k njeni prehrani.

Mačje fontane 

Mačje fontane so lahko zelo koristne za vašo mačko, saj spodbujajo pitje sveže vode, izboljšujejo zdravje in zmanjšujejo stres. Pri izbiri mačje fontane upoštevajte potrebe in velikost vaše mačke ter izberite fontano, ki je primerna za vaše okolje in življenjski slog. Z malo truda in prilagajanja lahko zagotovite, da bo vaša mačka srečna, hidrirana in zdrava.

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PASJI BREZDOMČEK SANJA O ZAVEDNO DOMU

Next Post

TO JE PRVA DRŽAVA NA SVETU, KJER NI BREZDOMNIH PSOV

Dodaj odgovor