Toplejši in daljši dnevi kar vabijo k dogodivščinam na prostem. Z višjimi temperaturami so se pojavili tudi klopi, bolhe in ostali zajedavci, ki povzročajo težave pri mačkah in psih. Poznamo kar nekaj oblik zaščite proti zunanjim zajedavcem, kot so tablete, ampule, spreji ter ovratnice.

Ovratnice

Poznamo dve vrsti ovratnic proti bolham. Prva vrsta ovratnic ubije bolhe ob prvem stiku zajedavca s kožo. Druga vrsta ovratnic sprosti zdravilo pod pasjo kožo. Ko pride do ugriza bolhe, ta tedaj pogine.

Veliko lastnikov se odloči za ovratnice, saj so preproste za uporabo. Nudijo dolgotrajnejšo zaščito kot druge oblike, so cenovno ugodnejše in ni vam potrebno spremljati datumov, kdaj morate spet nanesti ampulo na pasjo ali mačjo kožo. Težave z ovratnico se lahko pojavijo pri velikih psih.

Oglej si ponudbo ovratnic v spletni trgovini Petexpress s klikom na povezavo: https://petexpress.si/collections/zascita-proti-zajedavcem

Tablete

Nekatere tablete delujejo mesečno, nekatere več mesecev, nekatere celo dnevno. Tablete hitro ubijejo bolhe in ostale zajedavce ter preprečijo ugrize novih zajedavcev. Za žival so tablete varne. Poleg bolh ubijejo tudi razne parazite kot so črvi, klopi in gliste.

Če vaš ljubljenček ali ljubljenka ne mara jemanja tablet, mu jo preprosto skrijte v hrano. V nekaterih primerih ima lahko jemanje tablete stranske učinke, kot so razdraženost želodca in bruhanje.

Ampule

Eden od učinkovitih načinov pri boju s paraziti, ki lahko ogrožajo zdravje vašega ljubljenčka, so tudi ampule. Gre za majhne pipete, ki jih je potrebno psu ali mački nanašati vsak mesec, običajno na vrat ali na tista področja, kjer jih vaš ljubljenček ne more polizati. Ampule so enostaven način za zagotavljanje dolgotrajne zaščite vašega hišnega ljubljenčka pred bolhami, klopi, uši in drugimi zunanjimi paraziti.

Uporaba ampul je preprosta in hitra, kar je še posebej pomembno pri hišnih ljubljenčkih, ki jih težko obvladujemo med nanosom drugih sredstev za zaščito pred paraziti. Ampule so običajno pakirane posamično, zato je doziranje zanje enostavno. Ko odprete ampulo, jo enostavno nanesite na kožo vašega ljubljenčka na predel, ki ni dostopen za polizanje, in jo nežno vtaknite v kožo. Pri tem bodite pozorni, da ampule ne nanesete na poškodovano kožo ali na predel, kjer se žival pogosto umiva, saj lahko to vpliva na učinkovitost sredstva.

Električni glavnik za pobiranje klopov in bolh

Učinkovito odstranjuje bolhe brez potrebe po šamponih in kemičnih izdelkih proti bolham, ki lahko škodijo našim ljubljenčkom. Glavnik ima tanke kovinske zobe dveh dolžin. Daljši zobje so opremljeni s plastičnimi konici, da ne dražijo živalske kože. Glavnik je zelo gost, zahvaljujoč čemur nobena bolha ne bo ušla naši pozornosti. Primeren je za pse, mačke in ostale živali.

Klik za več info in nakup: https://petexpress.si/products/elektricni-glavnik-za-pobiranje-klopov-in-bolh

Naravna pršila in dodatki

Na trgu obstaja tudi veliko naravnih pršil, olj in prehranskih dodatkov. Mnenja o uporabi naravnih sredstev so deljena, saj po mnenju nekaterih niso dovolj učinkovita ali pa je potrebno pršilo nanesti vsakodnevno.

Kaj izbrati?

Če še vedno niste prepričani, katera bi bila najustreznejša zaščita, se posvetujte z veterinarjem. Pri izbiri kateregakoli sredstva morate biti pozorni, saj sami najboljše poznate svojega ljubljenčka in veste, kaj bi mu ustrezalo.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

STE VIDELI NURIJA?

Next Post

POGREŠANO DEKLICO ČUVALA PSIČKA ŠARLOTA

Dodaj odgovor