Vsako leto 27. oktobra obeležujemo dan črnih mačk. Črne mačke igrajo veliko vlogo v ljudskem slovstvu, mitologiji in vraževerju že stoletja. V srednjem veku so zanje verjeli, da so črne mačke čarovnice, veliko vraž o črnih mačkah pa obstaja še danes. Vraž o tem, da črne mačke prinašajo nesrečo zagotovo veste veliko, zato vam v nadaljevanju podajamo nekaj trditev, da so črne mačke lahko tudi prinašalke sreče.

V Aziji in Veliki Britaniji so mačke simbol sreče. Če imate črno mačko v Angliji, imate tudi srečo. Tudi če sanjate črne mačke, se bo za vas zgodilo nekaj dobrega. Če najdete belo dlako na črni mački, zaželite željo. A pazite da bele dlake ne izpulite, saj bo hitro prišlo do nesreče.

V spodnjem videu si oglejte nekaj črnih mačk, ki razbijajo predsodke, da črne mačke prinašajo nesrečo. Spoznali boste pravega mačjega pirata, a le po zunanjem videzu. Ta maček je v preteklosti veliko pretrpel, kjub temu pa je vesel črni mucek, ki obožuje igro. Spoznali boste tudi mačko Tasho, ki ima pred spanjem prav poseben ritual.

Med drugim boste videli tudi mačka Guinessa in njegovega bratca, ki obožujeta čistilca oken in se z njim igrata. V videu je predstavljen tudi pravi mačji borec in junak, ki je bil najden v zelo slabem stanju. Poleg Guinessa, Tashe in ljubkega pirata si oglejte tudi druge mačke, ki uspešno razbijajo predsodke o črnih mačkah in nesreči.

Imate tudi vi mogoče doma kakšnega črnega mačka? Verjamete, da črne mačke prinašajo srečo ali nesrečo? Oglejte si spodnji video, in mogoče spremenite svoje mnenje.

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor