Zagotovo ste že kdaj pomislili, da imate najbolj požrešno mačko na svetu, ki je ves čas lačna? Mogoče pa ima mačka kakšno od zdravstvenih težav. Kdaj je čas, da z mačko obiščete veterinarja?

Vzroki, zakaj so mačke vedno lačne

Notranji paraziti: če vaša mačka ni redno razparazitena, je lahko vzrok pretirane lakote prav v notranjih parazitih, ki iz hrane mačkam odžirajo hranilne snovi.

Hipertiroidizem (pretirano delovanje ščitnice), sladkorna bolezen: obe bolezni pri mački povečata apetit. Pri pretiranem delovanju ščitnice mačji metabolizem porablja preveč kalorij. Pri sladkorni bolezni mačke ne morejo pretvarjati sladkorja v energijo. Če je mačka ves čas lačna, veliko je in kljub temu izgublja na teži, je čas za obisk veterinarja.

Dolgčas in osamljenost: zdravstvene težave niso vedno vzrok pretirane mačje lakote. Do tega lahko pride tudi zaradi dolgčasa in osamljenosti. Ker ima veliko mačk na voljo hrano čez cel dan v posodici, bodo jedle iz dolgčasa. Z mačko se več ukvarjajte in igrajte ter hranite po obrokih. Lahko jo hranite tudi s pomočjo igrač, v katere vsujete suho hrano.

Depresija: tako kot ljudje, tudi mačke lahko zbolijo za depresijo. Pomislite, do kakšnih sprememb je prišlo, je bila mačka pod stresom zaradi nekaterih novosti. Posvečajte ji dovolj svojega časa.

May be an image of dog and text
S kodo petster30 nakupuj kar 30% ceneje v spletni trgovini petexpress.si

Hrana, ki ne vsebuje dovolj hranilnih snovi: na trgu je ogromno nekakovostne mačje hrane, ki lastnike premami z ugodno ceno in očesu prijetno embalažo.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor