Kako najti besede za primerni naslov … Maxi Lion je ubogi konj, ki ga je “lastnik” tako zelo zanemarjal,da ubogi Maxi ne more niti stati na svojih nogah. Zanj trenutno skrbijo v Društvu za zaščito konj Maxi ima vso potrebno podporo in oskrbo, vi pa mu lahko pomagate z dobro mislijo ali finančno donacijo.

Prenašamo status Društva za zaščito konj

Tole uboštvo od konja, je malo prej prispelo v RC Petra. Tako ubog je, da v prikolici ni mogel stati, da je samo ležal in da se je z veliko težavo postavil na tresoče noge ter odkorakal do boksa. Kopita so itak katastrofa, predvidevamo, da ima tudi cushinga, čisto verjetno še hud laminitis, zob menda ni imel še nikoli v življenju urejenih, dlaka pa skriva marsikaj. Ime mu je Maxi Lion in je pasme ljutomerski kasač. Dejansko revež komaj stoji na tresočih nogah, seno mu pa tako paše, da glave iz jasli sploh ne dvigne.

May be an image of horse

Če me kaj žalosti, me žalosti to, da je ravno pasma ljutomerski kasač ena najbolj izkoriščanih in najmanj vrednih konj pri nas. Čeprav je že iz davnine znan kot izredno deloven in družinski konj, ki je čez teden delal na polju in za vikend tekmoval, je njegova preteklost pozabljena in se ga danes uporablja skoraj izključno samo še za kasaške dirke. Seveda, če je dovolj temperamenten in perspektiven. Vse ostalo se proda za “male pare” za rekreativno jahanje ali konča na krožnikih. Namesto, da bi bili naš ponos, kot je lipicanec, ki se ga promovira po vsem svetu, je to pasma konj, ki se jo niti ne omenja. Niti v člankih, kjer so navedene avtohtone slovenske pasme. https://www.vecer.com/…/danijela-bojkovski-avtohtone…

May be an image of animal

Maxi Lion je več kot očitno konj s posebnimi potrebami. Takoj in nujno potrebuje rtg kopit, kovaško oskrbo in res dober veterinarski pregled, ki nam bo pomagal, da bo lahko vsaj kolikor toliko normalno zaživel.

TRR : SI56 1010 0005 0589 375, koda namena CHAR, namen Maxi

paypal:admin@dzk.si

sms 1919 konji5, pri operaterju A1 pa tudi konji10

0 število delitev

Dodaj odgovor