Je tudi vas kdaj mačka obdarila z mrtvo miško ali ptico, ki vam jo je ponosno prinesla pred vrata? Kljub temu da so mačke že dolgo udomačene, njihov nagon za lovom ni izginil.

Zakaj mačke svojim lastnikom prinašajo “darila”?

Mačke so lovci. Resda udomačenim mačkam ni potrebno loviti hrane, da bi preživele, pa vseeno ne morejo mimo svojega nagona. Nekatere bodo svoj plen lastnikom prinesle, da bi pokazale, kaj so izplenile. S tem, ko vas obdarijo s svojim plenom vam pokažejo, da ste del njihove družine.

Mačke lovijo zaradi nagona.

Kako preprečiti mačji lov?

Resda zunanji ali notranje zunanji mački popolnoma ne morete preprečiti, da bi lovila, lahko pa njen lovski nagon usmerite v igro. Z igro lahko zadovoljite mačji nagon po lovu. Vsaka igrača, ki jo mačka mora loviti (razne žogice, perja, mentalne igrače in laserji) mačko mentalno zaposli.

Če mačka ne prejema dovolj mentalne zaposlitve in če nima ničesar, kar bi lovila ali preganjala, si bo sama našla zaposlitev. Zunanje mačke bodo lovile miši, ptice in kuščarje, notranje pa se bodo spravile na vaše pohištvo ali zavese. Zato mački posvečajte dovolj časa in se z njo igrajte.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

NEVERJETNO PRIJATELJSTVO PSIČKA IN RAČKE

Next Post

ZAKAJ SE ŽIVALI NE PODARJA?

Dodaj odgovor