Meira Hot je že predlansko leto na Ministrstvo za pravosodje ter na Ministrstvo za kmetijstvo podala pobudo za spremembo pravne definicije živali in sicer da živali niso predmet ampak čuteča bitja. Marca lani so živali končno opredeljene kot čuteča bitja. Sedaj pa se zavzema za ureditev financiranja zavetišč ter prepoved evtanazije.

Povzemamo status Poslanske skupine SD:

MAG. MEIRA HOT: NEMUDOMA JE TREBA UREDITI FINANCIRANJE ZAVETIŠČ ZA ŽIVALI, DA SE KONČNO LAHKO PREPOVE EVTANAZIJA ZDRAVIH ŽIVALI

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s financiranjem zavetišč za živali ter prepovedjo evtanazije zdravih zapuščenih živali.

Poslanka je uvodoma v obrazložitvi vprašanja izpostavila, da so bile spremembe in dopolnitve Zakona o zaščiti živali poslankam in poslancem predstavljene že v prejšnji vladi, zaradi zamenjave te pa je omenjeni zakon končal svojo zakonodajno pot.

Hotova, ki je v tem mandatu že večkrat postavljala vprašanja in pobude o problematiki financiranja zavetišč za žival ter prepovedi evtanazije zdravih zapuščenih živali, je prepričana da je v luči prepovedi evtanazije, vprašanje financiranja zavetišč še kako pomembno. »Financiranje ne more biti zgolj in samo na strani lokalnih skupnosti, na to težavo pa so večkrat opozorile tudi občine same. Če zasledujemo cilj prepovedi usmrtitve zdravih zapuščenih živali, ki so nameščene v zavetišča, je vprašanje financiranja zavetišč po mojem mnenju najpomembnejše,« je zapisala.

V luči navedenega je zato poslanka ministra vprašala:

➡️Ali se tudi vi zavzemate za prepoved evtanazije zdravih zapuščenih živali?

➡️Da se ne bi obremenjevalo proračunov zavetišč in občin je potrebno poiskati nov oz. drugačen model financiranja. Kakšen model financiranja predlagate, ki bi šel v smeri razbremenitve proračunov občin in zavetišč?

Meira je ena redkih poslank, ki se zavzema za pravice živali. Z njo smo januarja opravili intervju. Preberite si ga s klikom na povezavo: https://www.zivalskivrt.si/2021/01/26/meira-hot-poslanka-ki-ji-je-mar-za-zivali/

0 število delitev
Previous Post

ZAKAJ PSI JEDO IZTREBKE?

Next Post

PSI IN KROFI – PRIPRAVITE JIM PASJE KROFE!

Dodaj odgovor