Prihaja pustni čas in s tem tudi mnoge sladke dobrote, med drugim tudi zelo priljubljeni krofi. Vaš pes vas gleda s svojimi velikimi očmi ter prosi za slasten krof. Mu lahko ponudite košček ali je boljše, da se tokrat pasjemu pogledu uprete? Mogoče pa lahko psu pripravite pasjo različico krofov?

So krofi primerni za pse?


Krofi za pse niso primerni, saj so tudi za njihove lastnike priporočljivi v čim manjših količinah. Krofi so sestavljeni iz moke, sladkorja, jac, masla, kvasa, olja, soli, mleka, vode ter različnih arom in dodatkov. Večina teh sestavin za pasjo prehrano ni primerna, če pa kupite krofe v trgovini, so polni nepotrebnih snovi, ki lahko psu le škodujejo.


Če psu ponudite krof, lahko dobi slabost ali drisko, večjih komplikacij ni za pričakovati. Če imate psa manjše pasme, ki je pojedel večjo količino krofov, je priporočljiv obisk pri veterinarju, saj bi zaradi veliko maščob in sladkorja lahko prišlo do večjih težav, kot pri velikih psih.

Kaj se zgodi psu, ko zaužije krof?


Ko pes poje enega ali več krofov, v telo sprejmejo ogromno količino maščob in sladkorja, ki jih ne potrebuje. Pri psu lahko pride do prebavnih težav. Če že psu ponudite krofe, naj bo to majhna količina in domači krofi.

Pasje krofe lahko pripravite tudi doma

Da bi tudi vaš pasji prijatelj lahko užival v pustnem času tako kot vi, mu lahko naredite čisto prave pasje krofe. Vse sestavine v pasjih krofih so za psa primerne in zdrave (razen če ima ugotovljeno kakšno od alergij). Recept je zelo preprost, krofe pa lahko izrežete poljubnih oblik, najboljše okrogle, da bodo podobni tudi klasičnim krofom, ki jih lahko jedo ljudje. Če imate manjšega psa, naredite manjše krofe, za večjega psa pa večje ali mu ponudite več manjših krofov.


Sestavine: Priprava traja dobre pol ure in sicer 15 minut za pripravo ter 20 za peko. Potrebujete eno jajce, pol kozarca manjmastnega mleka, pol kozarca nesoljenega arašidovega masla, pol kozarca moke ter žličko pecilnega praška.

Postopek:

  • Pečico segrejte na 190 stopinj
  • V skledi zmešajte jajca, mleko ter arašidovo maslo. Mešajte, dokler ne bo zmes popolnoma gladka. Vmešajte tudi moko in pecilni prašek.
  • Ko dobite trdno zmes, jo razvaljajte na pomokani površini na približno ¼ centimetra debeline. S poljubnimi modelčki izrežite krofe iz mase.
  • Krofe pecite 20 minut, dokler se ne izsužijo in postanejo trdi.
  • Krofe popolnoma ohladite ter ponudite svoji pasji maškari.

Tudi naši pasji prijatelji lahko uživajo v raznih praznikih in prazničnih dobrotah v manjših količinah, še boljše je, če jim lahko pripravimo njihove pasje dobrote.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

MEIRA HOT SE ZAVZEMA ZA PREPOVED EVTANAZIJE ZDRAVIH ŽIVALI!

Next Post

NEČLOVEK OBESIL PSA NA DREVO

Dodaj odgovor