Iskalni pes hrvaške gorske reševalne Thor je tako kot njegov pasji kolega Draco pomagal iskati ljudi pod ruševinami v Petrinji. Za seboj ima več kot 100 intervencij in opravljen izpit za iskanje v ruševinah.

Thor in vodnik sta pomagala tudi v Petrinji

V manj kot eni uri od potresa sta bila Thor in njegov vodnik Dubravko Butala v Petrinji. Thor je sedemletni avstralski ovčar, ki se je v svoji karieri srečal z veliko naravnimi katastrofami. V Majskih Poljanah ga je čakalo izjemno težko delo in sicer iskanje v ruševinah. Tam je odkril eno živo žensko in žal tri umrle osebe.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ljudje in stroji so že kopali, ko sta Dubravko in Thor prišla reševat. V eni hiši je Thor našel umrlega očeta in sina, v drugi umrlega dedka in živo žensko. Našli so tudi žensko, ki je odšla v neznano. Butala ima že več kot 40 let izkušenj z delom s psmi, v reševalni akcijah pa sodeluje od leta 2004.

Thor je prišel v družino kot mladiček

Thor ima opravljene razne licence, ki jih mora sproti obnavljati. V iskanju morajo biti razdeljeni v dva sektora in sicer: pes boa li našel človeka ali pa bo nakazal, da človeka tam ni.

24sata

Thor je v družino prišel, ko je imel samo dva meseca. Priključil se je izkušenemu reševalnemu psu Melu, pravtako avstralskemu ovčarju. Mel je žal 2016 umrl. Thor je uspešno opravil licence in začel z reševanjem iz ruševin. Thor ni pasji edinček, saj tudi Dubravkova žena in hči imata vsaka svojega avstralskega ovčarja.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

PASJE FARME OZ. PUPPY MILLS

Next Post

REŠIL PSA IZ ZALEDENELEGA JEZERA

Dodaj odgovor