V času potresa je bil Kruno Stipetić, član hrvaške gorske reševalne službe (HGGSS) na treningu s psi. Po prejemu klica ni razmišljal niti sekunde ter se je takoj s svojim psom Dracom odpravil v Petrinjo.

Vir: Robert Fajt/Cropix

V manj kot eni uri sta že bila v Petrinji, kjer sta v ruševinah našla žensko. Ko je Draco našel žensko, je obstal na mestu ter začel lajati.

Dracova zgodba

Draco je belgijski ovčar, star sedem in pol let. Je licenciran za iskanje pod ruševinah in plazovih. Njegov vodnik ga je prejel od prijatelja, ko je pes imel samo eno leto. Na začetku je bil agresiven in vodnika parkrat ugriznil. Svetovali so mu, naj psa uspava a Kruno nad Dracom ni obupal.

Reševalni pes Draco
Vir: Robert Fajt/Cropix

Z dvema in pol letoma je pes brez težav naredil test in pridobil prvo licenco, eno najtežjih v Evropi. Trenerji niso verjeli, da je to isti pes kot pred letom in pol. Tako sta Kruno in Draco postala del vseh reševalnih akcij gorske reševalne službe. Skupaj sta že visela s helikopterja, bila v čolnih, iskala pod ruševinah, … Kruni je največja nagrada, ko nekomu rešita življenje.

Povzeto po:

0 število delitev
Previous Post

PSIČKA JE KONČNO SPET S SVOJO DRUŽINO

Next Post

POMAGAJTE ŽIVALIM V PETRINJI – SEZNAM ZBIRNIH MEST

Dodaj odgovor