Zagotovo ste si kdaj ogledali kakšen viralni video, kjer pes hodi po zadnjih nogah. Ljubki pes manjše pasme, oblečen v prikupna pisana oblačila. Takšni videi se hitro razširijo po družbenih omrežjih, kjer zberejo ogromno število všečkov in komentarjev.

Takšen pes se vam je zdel prikupen, vzrok zaradi katerega tako hodi pa zagotovo ne. Psi tako hodijo tako zato, ker jih lastniki zlorabljajo. V javnost je prišel krajši video, kjer lahko vidimo prestrašenega psa, ki za vsak neprimeren gib prejme udarce. Kljub temu pa lastnik zatrjuje, da pes tako hodi naravno in ker si to sam želi.Takšen pes ima lahko psihične težave in pride tudi do stanja, ko vidi, da mu nihče ne more pomagati in se prepusti usodi.

Latnik hoče s takšnim psom pridobiti pozornost na ulici in s tem služiti denar. Pes zaradi strahu hodi po zadnjih nogah po ulicah, mimoidočim pa se zdi prikupen. Hoja po zadnjih nogah pa je za psa škodljiva, ker to ni njegova naravna poza in s časom pride do mišičnih obolenj in težav s kostmi.

Seveda pa ta trik ni škodljiv, če psa temu naučimo s primernimi metodami in nagrajevanjem, ni pa priporočljiv za daljše časovno obdobje.

Video si oglejte s klikom na link:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

IZPADANJE DLAKE PRI PSU

Next Post

PSIČKA DOČAKALA SVOJ BOŽIČNI ČUDEŽ

Dodaj odgovor