Iz Mehike prihaja prav posebna zgodba o reševanju psa, ki je pomotoma zašel na goro. Pes, ki so ga planinci poimenovali Canelo, se je sam povzpnel na goro Pico de Orizabu, ko je sledil skupini planincev, ki so ga hranili po poti.

Prišel skoraj do vrha 5636 visoke gore

Canelo se je povzpnel skoraj do samega vrha gore, ki je visoka kar 5636 metrov. Na gori je ostal skoraj en mesec na vetru in mrazu.

May be an image of 6 people

Pred dvema tednoma so se planinci odpravili po psa, ki so ga podhlajenega in lačnega primamili k sebi z vodo in priboljški.

Ko so pridobili Canelovo zaupanje, so ga dali v nahrbtnik in srečno spustili v dolino. Pregledal ga je tudi veterinar in ga primerno oskrbel.

May be an image of 2 people and outdoors

Nakon što su zadobili njegovo povjerenje, morali su smisliti kako ga spustiti niz planinu, da bi na kraju odlučili Canela staviti u ruksak i nositi ga niz padinu planine. Ker ga njegov rešitelj ni mogel zadržati, ga je pustil v varstvu pri prijateljci, ki je zaposlena v lokalnem zavetišču. Novica o psu v gorah se je razširila po celotni Mehiki in zelo hitro je prišlo do velikega povpraševanja za posvojitev.

May be an image of 6 people and nature
Neverjetna akcija! Pol kilograma Biscrok pasjih priboljškov za samo 1.99 €. Klik na link in preveri super akcijsko ceno.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev
Previous Post

RECEPTI ZA ENOSTAVNE PASJE PIŠKOTE

Next Post

NOGOMETAŠI NA TEKMO VZELI PSE, KI IŠČEJO DOM

Dodaj odgovor